Guney Kore Yemekleri
Guney kore yemeklerinden henuz tatmadım ama kullanılan malzemeleri biliyorumşu anda bu yazıyı yazarken de orucluyum ve pc ye dalıcam birazdanben ,bizim turk mutfağımıza cok benzetiyorum(mesela cin mutfağıyla hic ilgisi yokimagesguneykoreninyemekleri5ae6525c9a293pnggenellikle sebze ağırlıklı ve sağlıklı beslenirlermesela koreli erkeklere bir bakın ne demek istediğimi anlayacaksınızimagesguneykoreninyemekleri5ae6525c9a293pngcorba,pilav ve makarna da onemlidirkırmızı biber ,zencefil gibi baharatları cok kullanırlaryemekler aynı anda servis edilir ve en onemli yemekleri kimchi dir:
Kimchi (Kore Turşusu)
Bir ceşit sebze yemeğidiraslında turşu da diyebilirizcok farklı ceşitler vardırkore lahanası ve turp en cok kullanılan sebzelerdirCok az kalorili sağlıklı bir yiyecektirYapmak isteyen olursa diye işte malzemeler:
5 baş Kore lahanası,
2 adet beyaz turp,
bir demet su teresi,
2 demet yeşil soğan,
2 kase kırmızı toz biber,
4 yem kaşığı tuz,
4 yem kaşığı şeker,
5 diş sarmısak,
1 kok taze zencefil,
1 kase tuzlu karides suyu,
ve istenirse taze istiridye
Tarifi:
Lahanalar ikiye ya da dorde bolunur Lahanalar tuzlanıp 4 saat bekletilir ya da tuzlu suda 12 saat bekletilir Turplar dilimlenir ve su teresi 5 cm uzunluğunda kesilir Yeşil soğanlar ince ince dilimlenir, sarmısak ve zencefil dilimlenir veya dovulur Tuzlu karides suyu kırmızı toz biberle karıştırılır Az acılı Kimchi tercih edenler kırmızı biber miktarı azaltabilir Bu karışıma dilimlenen turplar, su teresi, yeşil soğanlar, sarmısak ve zencefil eklenerek hepsi elle karıştırılır Lahanalar yıkanarak suzulur Hazırlanmış olan karışım lahana yaprakları arasına doldurulur Karışımı lahanaların aralarına iyice yaydıktan sonra her lahana en dıştaki yaprağı ile kapatılır ve butun lahanalar toprak bir kaba teker teker yerleştirilir İlk mayalanma icin oda sıcaklığında bir veya iki gun bekletildikten sonra buzdolabına konur Kucuk parcalar halinde kesilerek servis edilir
Matitkae Duseyo!
Diğer Kore Yemekleri (Other Korean Foods)
suşi onlarında vazgecilmezlerinden
Guney kore yemeklerinden henuz tatmadım ama kullanılan malzemeleri biliyorumşu anda bu yazıyı yazarken de orucluyum ve pc ye dalıcam birazdanben ,bizim turk mutfağımıza cok benzetiyorum(mesela cin mutfağıyla hic ilgisi yokimagesguneykoreninyemekleri5ae6525c9a293pnggenellikle sebze ağırlıklı ve sağlıklı beslenirlermesela koreli erkeklere bir bakın ne demek istediğimi anlayacaksınızimagesguneykoreninyemekleri5ae6525c9a293pngcorba,pilav ve makarna da onemlidirkırmızı biber ,zencefil gibi baharatları cok kullanırlaryemekler aynı anda servis edilir ve en onemli yemekleri kimchi dir:
Kimchi (Kore Turşusu)
Bir ceşit sebze yemeğidiraslında turşu da diyebilirizcok farklı ceşitler vardırkore lahanası ve turp en cok kullanılan sebzelerdirCok az kalorili sağlıklı bir yiyecektirYapmak isteyen olursa diye işte malzemeler:
5 baş Kore lahanası,
2 adet beyaz turp,
bir demet su teresi,
2 demet yeşil soğan,
2 kase kırmızı toz biber,
4 yem kaşığı tuz,
4 yem kaşığı şeker,
5 diş sarmısak,
1 kok taze zencefil,
1 kase tuzlu karides suyu,
ve istenirse taze istiridye
Tarifi:
Lahanalar ikiye ya da dorde bolunur Lahanalar tuzlanıp 4 saat bekletilir ya da tuzlu suda 12 saat bekletilir Turplar dilimlenir ve su teresi 5 cm uzunluğunda kesilir Yeşil soğanlar ince ince dilimlenir, sarmısak ve zencefil dilimlenir veya dovulur Tuzlu karides suyu kırmızı toz biberle karıştırılır Az acılı Kimchi tercih edenler kırmızı biber miktarı azaltabilir Bu karışıma dilimlenen turplar, su teresi, yeşil soğanlar, sarmısak ve zencefil eklenerek hepsi elle karıştırılır Lahanalar yıkanarak suzulur Hazırlanmış olan karışım lahana yaprakları arasına doldurulur Karışımı lahanaların aralarına iyice yaydıktan sonra her lahana en dıştaki yaprağı ile kapatılır ve butun lahanalar toprak bir kaba teker teker yerleştirilir İlk mayalanma icin oda sıcaklığında bir veya iki gun bekletildikten sonra buzdolabına konur Kucuk parcalar halinde kesilerek servis edilir
Matitkae Duseyo!
Diğer Kore Yemekleri (Other Korean Foods)
suşi onlarında vazgecilmezlerinden