iltasyazilim
FD Üye
Güneydoğu Güzeli Maklube Tarifi İçin Malzemeler
*5 su bardağı pirinç
*3 adet patlıcan
*3 adet patates
*1, 5 2 kilo tavuk göğsü
*Kızartmak için sıvı yağ
Güneydoğu Güzeli Maklube Tarifi Yapılışı En başta yapılacak şey pirinçi sıcak tuzlu ve hafif limon sıkılmış suda işler tamamen bitene kadar bekletmek Parçalanmış tavuk göğsünü yıkayıp tuzlayalım üzerine biraz su koyup haşlayalım Patlıcanı yıkayıp pijamalı soyup uzunlamasına ince şekilde kesin Patatesleri de soyup yıkayıp yuvarlak yuvarlak kesin ve yağda kızartın Peçeteye serelim ki yağları aksın Daha sonra yağda yıkanmış pirinçleri kavuralım tane tane olana kadar Maklube yapacağımız tencereye patlıcanları sıralı şekilde dizelim Tamamen tencerenin kenarları ortası boş kalmasın Ondan sonra haşlanmış etleri tencereye muntazam dizelim üstüne pirinçimizin yarısını dökelim Kızarmış patatesleri tamamen dizip pirinçin diğer yarısını dökelim Biraz pirinçe bastıralım ki su koyunca patatesler yukarıya çıkmasın Kenarlarda görünen patlıcanları üstüne kapayalım Biraz tuz döküp üzerini üç parmak geçecek kadar su döküp pişmeye bırakalım herkes bayıldı mutlaka deneyin Yanlız maklube dinlendikten sonra ters çevirin yoksa ters çevirmede zorluk çekebilirsiniz Afiyet olsun
*5 su bardağı pirinç
*3 adet patlıcan
*3 adet patates
*1, 5 2 kilo tavuk göğsü
*Kızartmak için sıvı yağ
Güneydoğu Güzeli Maklube Tarifi Yapılışı En başta yapılacak şey pirinçi sıcak tuzlu ve hafif limon sıkılmış suda işler tamamen bitene kadar bekletmek Parçalanmış tavuk göğsünü yıkayıp tuzlayalım üzerine biraz su koyup haşlayalım Patlıcanı yıkayıp pijamalı soyup uzunlamasına ince şekilde kesin Patatesleri de soyup yıkayıp yuvarlak yuvarlak kesin ve yağda kızartın Peçeteye serelim ki yağları aksın Daha sonra yağda yıkanmış pirinçleri kavuralım tane tane olana kadar Maklube yapacağımız tencereye patlıcanları sıralı şekilde dizelim Tamamen tencerenin kenarları ortası boş kalmasın Ondan sonra haşlanmış etleri tencereye muntazam dizelim üstüne pirinçimizin yarısını dökelim Kızarmış patatesleri tamamen dizip pirinçin diğer yarısını dökelim Biraz pirinçe bastıralım ki su koyunca patatesler yukarıya çıkmasın Kenarlarda görünen patlıcanları üstüne kapayalım Biraz tuz döküp üzerini üç parmak geçecek kadar su döküp pişmeye bırakalım herkes bayıldı mutlaka deneyin Yanlız maklube dinlendikten sonra ters çevirin yoksa ters çevirmede zorluk çekebilirsiniz Afiyet olsun