Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

gunluk hayatımızda petrolden nerelerde yararlanılır

gunluk hayatımızda petrolden nerelerde yararlanılır
0
105

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Gunluk hayatta Petrolun kullanım alanları

Benzin, gazyağı, mazot, fueloil (yağyakıt), makine yağı, bitum ve parafin mumu cok bilinen petrol urunleridir

Benzin otomobillerde; gazyağı gaz lambalarında, bazı ısıtma aygıtlarında ve jet ucaklarının mazotlarında

Mazot (dizel yakıtıda denir) ; otobus, kamyon ve gemilerdeki dizel motorlarda kullanılmaktadır

Fueloil ; Buharlı gemilerin kazanlarında buhar uretilmesinde, celik, cam, seramik gibi maddelerin uretiminde kullanılan baz sanayi fırınlarında ve bazı binaların ısıtma sistemlerinde kullanılır

Makine yağları ; Makinelerin duzgun ve rahat calışabilmesi icin ince yada kalın makine yağlarına ihtiyac vardır

Bitum ; Asfalt ve yalıtım malzemesi uretiminde yararlanılır

Similar threads

Günlük hayatta Petrolün kullanım alanları Benzin, gazyağı, mazot, fueloil (yağyakıt), alet yağı, bitüm ve parafin mumu fazla tanıdık petrol ürünleridir Benzin otomobillerde; gazyağı gaz lambalarında, bazı ısıtma aygıtlarında ve jet uçaklarının mazotlarında Mazot (dizel yakıtıda denir) ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
PETROL sözcüğü, Latince ’de “kaya anlamına gelen petra ve “yağ anlamına gelen oleum sözcüklerinden türetilmiştir Günümüzde petrol ve petrol ürünleri büyük tartı taşır Benzin, gazyağı, mazot, fueloil (yağyakıt), cihaz yağı, bitüm ve parafin mumu çok bilinen petrol ürünleridir Benzin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
155
Ham petrolun ayrıştırılma metodları Nelerdir Ham petrolun ayrıştırılma metodları Nelerdir Ham petrolden elde edilen urunler nelerdir Ham Petrol Damıtılması Benzin,ham petrolun damıtılmasıyla elde edilir Renksiz, kendine has kokusu olan, ucucu bir sıvıdır Temelde karbonlu bir hidrojen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
347
Petrol ve petrol enerjisi nedir? PETROL kelimesi Latince'de kaya anlamına gelen petra ve yağ anlamına gelen oleum sozcuklerinden turetilmiştir Petrol ve petrol urunleri gunumuzde cok buyuk onem taşır Benzin, gazyağı, mazot, fueloil (yağyakıt), makine yağı, bitum ve parafin mumu cok bilinen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
206
858,480Konular
981,426Mesajlar
29,591Kullanıcılar
OmurxyzSon üye
Üst Alt