Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gunluk Ornekleri

Gunluk Ornekleri
0
89

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Gunluk Ornek Metin

Turk Edebiyatı Gunluk Ornekleri

NECİP FAZILDAN Gunluk orneği

Cuma, 9 Ocak

Bugun hava yağmurlu ve puslu Saat 2ye 5 var Bu ana kadar defterimi acamadım Halim bir tuhaf

Bugun anladım ki, beni delikten cağırdıkları, meydancı gelip “Bir isteğin var mı? diye sorduğu, berberin tıraşa geldiği, hasılı insanlarla temas ettiğim an, ustume acayip bir uyuşukluk, sinsi bir donukluk, anlatılmaz bir garipseme hissi cokuyor Hayret! Bir aylık yalnızlığın tesirine bakın! Hayırdır inşallah; nereye gidiyorum?

Perşembe, 15 Ocak

Şiir kitabımı bitirdim; ve guya rahat bir nefes aldım Hava suratlı

Saat uc bucuk Gaz sobam trampet calıyor Yevmiyemin 40ıncı gunune rastlayacak olan 20 Ocak Salı gununun iple cekiyorum

Cuma, 16 Ocak

Allah Başka tek kelime soyleyemeyecek haldeyim

(Kırk Gunluk Hapishane YevmiyesiCinnet Mustatili)
Sayı: 19
Bolum: Kapak

CEMAL SUREYADAN Gunluk Orneği

543 Gun

Milliyet Sanata uğradım Fethi Naci Eleştiri Gunluğunu yollamış

TVde, sekiz otuz haberlerinde, birden, Edip Canseverin olum haberi verildi Bu haber inanılmaz olcude sarstı beni Rastlanmadık bir bicimde ve yuksek sesle ağlamaya başladım Oğlum fazla kaygılanmış, gelip avutucu şeyler soyledi Turgutta bunca sarsılmamıştım Ust uste gelişte bir şey var belki Otuz yıllık arkadaşımdı Yalnız sanat seruvenimizi değil, haya seruvenimiz de ic ice durumlar yaşamıştır

544 Gun

Sabah altıda evden cıktım Bomboş sokakları dolaştım durdum Başımda bir uğultu Tuhaf da bir heyecan Rıhtımda yurudum 1 Haziran 1986

(Gunler)​

GUNLUK ORNEĞİ 1

19 Mayıs 2019

“Dun akşam gun batımı, hic gormediğim bir guzellikteydi Pembe, turuncu bir buğu vardı gokte

Hele martıların gectiği Marmara Denizi uzerinde gok oyle bir

gorundu ki Fatih Koprusunde urperdim Otobuste baktım, kimse ama hic kimse gormuyor bu guzelliği

Farkında olan, kendinden gecen, tedirgin olan bir yuz yokAma, diye duşundum, guzelliği bulmak icin

yolculuğa kalkar, uzaklara giderler Guzelliği bile

satın almaya alışmışlar;parasız oldu mu gormuyorlar

Ahmet ŞAHİN

GUNLUK ORNEĞİ 2

22 Ekim 2006

Cocuktum, bayram vardıYarın bayram
İcimde, cocukluğumun bayram sevinci yok, o da eskilerde kalmış Peki ama şimdi ne oldu? Sadece buyuduk mu? Yoksa, buyuduğunu sanan meşgul cocuklar mıyız? Ozledim ben o bayramlarıİlk, babamın elini opmeyi ozledim, şimdi uzaklardaBayram namazından cıkmadan erkekler, tum mahalle kadınlarının kapıların onlerini cumbur cemaat, telaşla,supurup yıkamalarını

O pırıl pırıl cocukluk hallerimizle,tum mahalleyi dolaşıp, el opmeleriKimi arkadaşlarımın ellerinde
şeffaf şeker torbaları ile tutun, limon, lavanta kolonyalarının karışımıyla bezenmiş buram buram kokularınıVe ben hic şeker torbası taşımamıştım

o zamanlar,ne bileyim, utanırdımO masum utanmaları ozledimBuyuklerin, cocuklara verdiği ucgen katlanmış mendilleri

Başucumda sakladığım yeni ayakkabılarımı
Mail yoluyla değil de, postacının getirdiği bayram kartlarınıZiyaretlerle dolup dolup taşan evimiziAma en cok elini ilk optuğum babamıMasum ve utangac cocukluğumuVe yarın benim cocuklarım opecekler ilk elimiBen buyumuşum, ya da buyuduğumu sanan meşgul bir cocuğum halaVe yarın, kucuk bir mutluluk, buyuk bir burukluk sebebini bilmediğimGozumde, şaşkın birkac damla gozyaşı

858,505Konular
982,976Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt