iltasyazilim
FD Üye
Közlenmiş Domates Çorbası
Közlemenin domateslere verdiği tat kadar soğan ve sarımsağa kattığı aroma da çok hoş
Közlenmiş Domates Çorbası
Tarif Mariana'nınkinden farklar içerebilir
Malzemeler:14 adet orta boy domates, yıkanmış, ikiye veya dörde bölünmüş 1 soğan 1 baş sarımsak 1 litre kaynamış su tuz karabiber arzuya göre taze nane, fesleğen veya rendelenmiş kaşar peyniri Hazırlanması
omatesleri, soğanı ve sarımsağı 160C ısıdaki fırına koyup 45 dakika közleyin Hepsi iyice yumuşayınca fırından alın Soğan ve sarımsakları soyun Soğanları doğrayın Az zeytinyağı eklenmiş tencerede sarımsaklarla beraber 23 dakika çevirin Domatesleri ve kaynamış suyun yarısını tencereye ekleyip blendır ile püre haline getirin Bir taşım kaynatıp suyun kalan yarısını ekleyin Tuzunu ve karabiberini ekleyin İsteğinize göre taze otlar veya peynir ile süsleyip servis yapın Pratik Güveç
Malzemeler:1kg kuzu eti (kuşbaşıdan küçük soteden büyük doğranmış) 23 yemek kaşığı zeytinyağı 2 paket (750gr kadar) mantar 45 sivribiber 3 domates 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar tuz tane karabiber
Hazırlanması:Önce zeytinyağı ile etleri tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar önce yüksek sonra kısık ateşte pişirin Sivribiber, domates, mantarları her eklemeden sonra beşer dakika pişirerek ekleyin10 dakika tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirin Tuz ve karabiberi ekleyin Servis yapacağınız fırın kabına alın, servisten yarım saat önce 200C fırına yerleştirip önce 10 dakika ardından peynirip serpip kaşarlar eriyene kadar pişirin Kremalı ve Mantarlı Tavuk
Malzemeler:3 yemek kaşığı tereyağı yarım bardak doğranmış soğan (veya 10 adet arpacık soğan) 2 bardak doğranmış mantar tuz karabiber kekik 3 yemek kaşığı un 1 bardak tavuk suyu (veya su) 1 bardak süt 2 bardak doğranmış tavuk eti (tavuk ızgara eti daha lezzetli oluyor) bir avuç bezelye (dondurulmuş veya konserve de olur) Hazırlanması:Tereyağını eritin Soğanları ekleyin Soğanlar yumuşayınca mantarları ilave edin Tuz, karabiber, kekik serpin Mantarlar solmaya başlayana kadar pişirin (kahverengileşmeden) Üzerlerine unu serpin Birkaç dakika kavurun Tavuk suyunu ve sütü ekleyin Ateşi biraz arttırıp karıştırarak unla iyice karışmasını sağlayın Tavuğu ve bezelyeleri ekleyin Ateşi kısıp kremanın koyulaşmasını ve etin pişmesini sağlayın Tadını kontrol edip tuzunu ve karabiberini ayarlayın Vişneli Pasta
Kakaolu krema malzemeleri:
4 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı kakao yarım su bardağından biraz fazla şeker 3 su bardağı süt Vişneli puding:1 paket vanilyalı puding 3 su bardağı vişne suyu 1 paket vanilinli şeker Ayrıca: 1,5 paket kakaolu pötibör bisküvi Hazırlanması:Kremayı ve pudingi ayrı tencerelerde karıştırarak pişirin Borcama 1 sıra bisküviyi dizin Üzerine kakaolu kremanın tamamını yayın Tekrar bisküvi dizip en üste vişneli pudingi yayın İstediğiniz şekilde süsleyin
Közlemenin domateslere verdiği tat kadar soğan ve sarımsağa kattığı aroma da çok hoş
Közlenmiş Domates Çorbası
Tarif Mariana'nınkinden farklar içerebilir
Malzemeler:14 adet orta boy domates, yıkanmış, ikiye veya dörde bölünmüş 1 soğan 1 baş sarımsak 1 litre kaynamış su tuz karabiber arzuya göre taze nane, fesleğen veya rendelenmiş kaşar peyniri Hazırlanması
Malzemeler:1kg kuzu eti (kuşbaşıdan küçük soteden büyük doğranmış) 23 yemek kaşığı zeytinyağı 2 paket (750gr kadar) mantar 45 sivribiber 3 domates 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar tuz tane karabiber
Hazırlanması:Önce zeytinyağı ile etleri tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar önce yüksek sonra kısık ateşte pişirin Sivribiber, domates, mantarları her eklemeden sonra beşer dakika pişirerek ekleyin10 dakika tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirin Tuz ve karabiberi ekleyin Servis yapacağınız fırın kabına alın, servisten yarım saat önce 200C fırına yerleştirip önce 10 dakika ardından peynirip serpip kaşarlar eriyene kadar pişirin Kremalı ve Mantarlı Tavuk
Malzemeler:3 yemek kaşığı tereyağı yarım bardak doğranmış soğan (veya 10 adet arpacık soğan) 2 bardak doğranmış mantar tuz karabiber kekik 3 yemek kaşığı un 1 bardak tavuk suyu (veya su) 1 bardak süt 2 bardak doğranmış tavuk eti (tavuk ızgara eti daha lezzetli oluyor) bir avuç bezelye (dondurulmuş veya konserve de olur) Hazırlanması:Tereyağını eritin Soğanları ekleyin Soğanlar yumuşayınca mantarları ilave edin Tuz, karabiber, kekik serpin Mantarlar solmaya başlayana kadar pişirin (kahverengileşmeden) Üzerlerine unu serpin Birkaç dakika kavurun Tavuk suyunu ve sütü ekleyin Ateşi biraz arttırıp karıştırarak unla iyice karışmasını sağlayın Tavuğu ve bezelyeleri ekleyin Ateşi kısıp kremanın koyulaşmasını ve etin pişmesini sağlayın Tadını kontrol edip tuzunu ve karabiberini ayarlayın Vişneli Pasta
Kakaolu krema malzemeleri:
4 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı kakao yarım su bardağından biraz fazla şeker 3 su bardağı süt Vişneli puding:1 paket vanilyalı puding 3 su bardağı vişne suyu 1 paket vanilinli şeker Ayrıca: 1,5 paket kakaolu pötibör bisküvi Hazırlanması:Kremayı ve pudingi ayrı tencerelerde karıştırarak pişirin Borcama 1 sıra bisküviyi dizin Üzerine kakaolu kremanın tamamını yayın Tekrar bisküvi dizip en üste vişneli pudingi yayın İstediğiniz şekilde süsleyin