Guo Pei dizaynları konusunda çok tutkulu! Haute Couture yerküresinin son iştirakçileri arasında olan Guo Pei, “Eskiden çok utangaçtım lakin beşerler tasarımlarımın ardındaki manası anlamadığı için vizyonumu ve mülahazalarımı açıklama muhtaçlığı duyuyorum” dedi. Çin’in birinci Couture dizayncısı olan Guo Pei, Rihanna’nın 2015 Met Gala kıyafeti ile ününe ün katmıştı.
Geçtiğimiz Temmuz ayında “Gold: The Midas Touch” satışlarının ikincisini planladığını açıklayan Sotheby's 29 Ekim’de Londra’da Guo Pei'in klasik bir gelinliğini açık artırmaya çıkaracağını söyledi. $620,000 ile $870,000 arası satılacağı planlanan gelinliğin imalatı 5 sene sürdü! Beijing’deki stüdyoda çalışan el personel sanatkarları, Guo Pei’in Rose atölyesinde çalışmalarını beş sene sürdürdü. Altın iplik ve pahalı metaller ile yapılan bu Couture gelinlik için yerküre çapından 30 dikiş eksperi işe alındı. Üç boyutlu figürler yaratan dizayncılar, kumaşa işlemeler yaparak hususî bir görünüm kazandırdı.
“Bu dizaynım büsbütün Çin’i temsil etmiyor. Batı’dan gelen elementler ile klâsik bir Çin gelinliği formunda olan elbise, Çin kültürünü yansıtırken öbür kültürlere de değiniyor. Kültürler arası harmoniyi temsil eden bu elbise ile kültürlere karşı keskin bir tasavvur ile bakmayı reddediyorum. Farklı kültürler arası senelerce çalıştıktan sonra Şark yahut Garp, hepsi benim bir kesimim haline geldi”, diyen Guo Pei, bu elbisenin kendisini temsil ettiğini belirtti.
Sotheby’s ile işbirliğinin, Haute Couture yerküresindeki konumunu katılaştırdığını söyleyen Pei, “Partnerliğimizin Couture’un geleceğinin karşılığı olduğunu hissediyorum. Couture, gelecekte bir sanat biçimi olarak görülecek ve bu partnerlik de bunun yolunu açtı,” dedi.