Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'den Batı'ya sitem

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'den Batı'ya sitem
0
45

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'den Batı'ya sitem Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, ilişki içinde olduğu Batılı ülkelere sitem etti Mihail Saakaşvili, dün Newsweek dergisinde yayınlanan röportajında, ''Bu eleştirilerin en can yakan kısmı ne mi? Gürcistan'daki eleştiriler nedeniyle kırılmıyorum ama, Batı'nın bu devrimi beklerken bizimle tüm ilişkilerini askıya almasını beklemiyordum'' dedi Saakaşvili, ''Fransa'dan gelecek resmi bir heyet ziyaretini askıya alma kararı aldı Bir Türk şirketi tasarlanmış bir anlaşmayı 9 Nisan'dan sonraya erteledi Bir Arap şirketi de 12 Nisan'a erteledi Bu insanların nesi var? Biz, sokak gösterileri sebebiyle Paris ya da Strasbourg'a gitmekten vaz mı geçiyoruz?'' diye konuştu İstifasını isteyenlerin büyük bölümünün, ''reformlar sonucu işsiz kalanlar olduğunu'' gösteren Saakaşvili, yaklaşık 250 bin kişiyi ''kovduklarını'' ve bu insanların büyük bölümünün yeni ekonomik ortamda kendilerine yer bulamadıklarını bildirdi Yolsuzluk ve suçla mücadele için binlerce insanı hapse attıklarını hatırlatan Saakaşvili, yalnızca Tiflis'te 8 bin kişinin suç oluşturan aldığını ve bugün istifasını isteyenlerin ''onların akrabaları'' olduğunu savundu Saakaşvili, muhalefeti kimin desteklediği sorusuna, ''Paranın milyonlarca dolarlık büyük bölümü Rus oligarklardan geliyor Bununla ilgili demin kamuya açıklamadığım kanıtlarım var Paranın, Rusya hükümetinin yönlendirmesiyle gelip gelmediğini ise bilmiyorum'' diye cevap verdi Rus hükümetinin, ''kendisinin görevi bırakmasından olasılıkla hoşnutluk duyacağını'' belirten Saakaşvili, Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in ''Gürcistan'a her tarafta saldırma düşüncesine destek vereceklerini düşünmediğini, fakat Rusya'daki kimi askeri yetkililerin, Rusya'nın ülkeyi işgal etmesine kendisinin niçin olduğunu söylemek için bugün Gürcistan'a saldırmayı düşündüklerini'' kaydetti 'BUSH YÖNETİMİNDEKİ ABD'Yİ ÜLKÜLEŞTİRMİŞTİM' ABD'nin yeni başkanı Barack Obama ile temas kurup kurmadığı sorusu üstüne Saakaşvili, şöyle konuştu: ''Evet, onunla telefonda görüştüm Sorun bizimle ilgili değil, sorun bizim iç siyasetimizle ilgili ABD'nin iç politikasıyla bütünleşmiştik İktidar değişimi sırasında, ABD'de bir tür vakum oldu ve hiç kimse bizimle ne yapacağını bilmiyordu Arasında Fransa'nın da olduğu cümbür cemaat, Gürcistan ile ne yapacağını tahsis etmek için Obama'nın ilkelerini açıklaması bekliyordu Düşüncelerin, faydacı politikaların üstünde olduğu (George) Bush yönetimindeki ABD'yi ülküleştirmiştim Şimdi, pragmatik politikaların düşünceleri yönlendirdiği yeni bir vakit Bu ABD'yi bozabilir, biliyorum'' ABD'deki en yakın arkadaşının John McCain olduğunu dile getiren Saakaşvili, ''Onun zaten Gürcü olduğunu söyleyebilirsiniz McCain'in, 1 hafta içinde ya da yakın zamanda bizi ziyaret etmesini bekliyoruz Hillary Clinton, John Biden ve özellikle öğretmenim olan Richard Holbrooke ile iyi ilişkilerim var Ondan fazla kayda değer şeyler öğrendim'' dedi öte yandan, Gürcistan'da 9 Nisan'da başlayan protesto gösterilerine, Paskalya Haftası sebebiyle bugün ara vereceklerini ilan eden muhalefet, dün gece parlamento önündeki merkezlerine sivil giyimli hükümet güçlerinin saldırması nedeniyle öğleden daha sonra her yerde toplandı Muhalefet güçleri, gece saatlerinde ''saldırıya geçen'' kimliği belirsiz bir grubun, basın için kurulan çadırdaki bilgisayarların ve diğer donanımı imha ettiğini, haber vermelerine rağmen polisin olay yerine gelmediğini açıkladı Liderler, gösterilere yarın her tarafta başlanacağını ve Saakaşvili istifa edene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini yinelediler