iltasyazilim
FD Üye
Gurme Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*150 gr tereyağı veya margarin
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*6 kare milföy
*1 çay kaşığı mahlep
*Yarım çay bardağı ılık su
*1 paket kuru maya
*3 bardak un ( Takriben 4 e yakın )
Üzerine:
*pekmez
*yumurta sarısı
*1 çay kaşığı su
*Susam
*Çörekotu
*Arzuya göre içine sucuk, biber, zeytin, peynir,maydanoz, patates, kıyma harcı koyabilirsiniz
Gurme Poğaça Tarifi Yapılışı İster yol için ister misafirleriniz için sizi gururlandıracak ve şımartacak en iyi poğaça tarifi bu İddia ediyorum üzerine başka poğaça tarifi denemeyeceksiniz
Önce buzluktan milföyleri çıkartalımOda sıcaklığına gelince onları kullanacağız Derin bir kaba yumurta, maya, yoğurt, tereyağ, mahlep, şeker, tuz ve ılık suyu ekleyip karıştıralım Burada ağzını kapatıp kabarmasını bekleyelim Yaklaşık 40 dk yeterlidir Sonra 1 bardak un ekleyelim yumuşamış milföyleri de küçük küçük kopararak hamurun içine ekleyelim iyice karışmış olduğundan emin olunca un eklemeye devam edelim yumuşak ele yapışmayan hamur elde etmeliyiz Ben yarısını peynirli yarısını zeytin ezmeli yaptım
Fırın 170 dereceye ayarlanmalıdır Yağlı kağıt serili tepsiye poğaçalarımızı dizdikten sonra fırını ayarlamanızı öneririm böylece tepside de biraz kabarmasına izin veririz Üzerine yumurta sarısı pekmez ve su karışımı fırça yardımıyla sürüp çatalla şekil verebilir Üzerine susam çörekotu serpebiliriz 25 dk pişmesi için uygun süredir
Afiyet şeker olsun )
*1 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*150 gr tereyağı veya margarin
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*6 kare milföy
*1 çay kaşığı mahlep
*Yarım çay bardağı ılık su
*1 paket kuru maya
*3 bardak un ( Takriben 4 e yakın )
Üzerine:
*pekmez
*yumurta sarısı
*1 çay kaşığı su
*Susam
*Çörekotu
*Arzuya göre içine sucuk, biber, zeytin, peynir,maydanoz, patates, kıyma harcı koyabilirsiniz
Gurme Poğaça Tarifi Yapılışı İster yol için ister misafirleriniz için sizi gururlandıracak ve şımartacak en iyi poğaça tarifi bu İddia ediyorum üzerine başka poğaça tarifi denemeyeceksiniz
Önce buzluktan milföyleri çıkartalımOda sıcaklığına gelince onları kullanacağız Derin bir kaba yumurta, maya, yoğurt, tereyağ, mahlep, şeker, tuz ve ılık suyu ekleyip karıştıralım Burada ağzını kapatıp kabarmasını bekleyelim Yaklaşık 40 dk yeterlidir Sonra 1 bardak un ekleyelim yumuşamış milföyleri de küçük küçük kopararak hamurun içine ekleyelim iyice karışmış olduğundan emin olunca un eklemeye devam edelim yumuşak ele yapışmayan hamur elde etmeliyiz Ben yarısını peynirli yarısını zeytin ezmeli yaptım
Fırın 170 dereceye ayarlanmalıdır Yağlı kağıt serili tepsiye poğaçalarımızı dizdikten sonra fırını ayarlamanızı öneririm böylece tepside de biraz kabarmasına izin veririz Üzerine yumurta sarısı pekmez ve su karışımı fırça yardımıyla sürüp çatalla şekil verebilir Üzerine susam çörekotu serpebiliriz 25 dk pişmesi için uygun süredir
Afiyet şeker olsun )