
APlus şeflerinden kurban etiyle yapabileceğiniz çok lezzetli bir kavurma tanımı aldık. İşte biberiyeli et kavurma tarifi!
Biberiyeli Et Kavurma Gereçler:
- 450 gr kuşbaşı dana eti
- 2 adet kırmızı soğan
- 1 adet dolmalık yeşilbiber
- 1 adet dolmalık sarı biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet büyük domates
- 1 kaşık biber salçası
- 1-2 kol taze biberiye
- Eti yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Kırmızı soğanları, renkli biberleri ay biçiminde; domatesleri büyük küpler halinde doğrayın.
- Soğanları biraz kavurduktan sonra salçayı ekleyin ve zerzevatları tavaya alarak, zeytinyağında sote edin.
- Zerzevatları öldürmeden, renkleri canlıyken etinize ekleyin.
- Tuz ve karabiberini ekledikten sonra pişmesi için bırakın.
- 10 dakika kadar pişirdikten sonra birkaç kol biberiye ekleyip.
- Demlenmesi için kapağını kapatın.