elektronikci
FD Üye

APlus şeflerinden kurban etiyle yapabileceğiniz çok lezzetli bir kavurma tarifi aldık. İşte biberiyeli et kavurma tarifi!
Biberiyeli Et Kavurma Malzemeler:
- 450 gr kuşbaşı dana eti
- 2 adet kırmızı soğan
- 1 adet dolmalık yeşilbiber
- 1 adet dolmalık sarı biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet büyük domates
- 1 kaşık biber salçası
- 1-2 dal taze biberiye
- Eti yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Kırmızı soğanları, renkli biberleri ay şeklinde; domatesleri büyük küpler halinde doğrayın.
- Soğanları biraz kavurduktan sonra salçayı ekleyin ve sebzeleri tavaya alarak, zeytinyağında sote edin.
- Sebzeleri öldürmeden, renkleri canlıyken etinize ekleyin.
- Tuz ve karabiberini ekledikten sonra pişmesi için bırakın.
- 10 dakika kadar pişirdikten sonra birkaç dal biberiye ekleyip.
- Demlenmesi için kapağını kapatın.