Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gusül Abdesti Hangi Hallerde Alınır

Gusül Abdesti Hangi Hallerde Alınır
0
208

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Gusül abdesti Ağız ve burun içi ile vücudun tamamını pak su ile yıkamaktır

Gusül abdestini gerektiren haller altı dır

Bunlardan üçü ayrıca adın hem erkekler için müşterektirCinsel Birleşme Meninin Gelmesi Ölüm

Öteki üçü de yalnızca kadınlara aittirBunlar Hayız Ay Başı Nifas Lohusalık Hali Doğum

Gusül abdesti alınmasını gerektiren durumlardan birtanesi Hayz veya lohusalık halidir kadınların bu halleri bitince gusül abdesti almaları farzdır

Gusül abdestine nasıl kasıt edilir?

Maksat ettim boy abdestini almaya, yada gaye ettim gusletmeye, yada niyet ettim cenabetimi kaldırmaya , yada maksat ettim büyük hadesi kaldırmaya gibi hedef edilebilir

Gusül abdesti almadan yapılamayan şeyler şunlardırNamaz Kılamaz ,Kuranı Kerim okuyamaz,Kuranıı Kerimi taşıyamaz ve Kuranı Kerime elleyemez,Kabe yi Tavaf Edemez ve Camiye Giremez

ALT :larcomupluploadsgusulabdestihangihallerdealinir59432gusulabdestihangihallerdealinir59432ALT
*

Similar threads

Gusül Abdesti Alırken Maksat Nasıl Edilir Gusül Abdesti Alırken Ne Söylenmeli Cünüplük: Cinsî münasebet, ihtilam ve ne şekilde olursa olsun meninin gövde dışına çıkması zirve abdestini gerektirir Hayız ve Nifas (Lohusalık): Hayız ve nifas hali sona erince gusül farz olur Gusül...
Cevaplar
0
Görüntüleme
174
Gusül abdesti nedir?: Gusl, Allah’u Teâlâ’nın müslümanlar için emrettiği en önemli maddîmanevî temizlik biçimidir Cenâbı Hak, “Eğer cünüb iseniz yıkanıp temizlenin (elMâide, 56) buyurmaktadırGusül, tepeden tırnağa kadar vücudun her tarafını hiçbir yer kuru kalmayacak şekilde yıkamaktır Namaz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
260
Hepimizin merak ettiği ve bilmemiz gereken oldukça önemli olan bir konuya deyinmek istiyoruzGusül Abdesti gerektiren haller nedir hepimizin bilmesi gerektiren bir konudur bu sizlere gusül abdesti gerektiren halleri yazımızda öğrenebilirsiniz Gusül gerektiren hallerin başında cunüplük hali...
Cevaplar
0
Görüntüleme
180
Gusül Ne Seslenmek Gusül; tüm vücudu yıkamaktır Guslü diğer yıkanmalardan ayıran şey niyettir Allah Azze ve Celle Buyurur fakat Eğer cünüp iseniz temizleni n(Maide 6) Dini terimde gusül: Tüm bedenin yıkanması, boy abdesti alınmasıdır Buna tahareti kübra (büyük temizleme) denir Böyle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
162
Gusül Abdesti Nasıl Alınır Diyanet Gusül Abdesti Nedir Nasıl Alınır Diyanet İşleri Kuru hiç bir yer bırakmamak üzere bedenin her tarafını yıkamaya gusül denir Gusül yapmayı gerektiren haller: 1) Cünüplük Hali: a) Ergenlik çağında olan kadın ve erkeğin cinsi ilişkide bulunması b)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
201
858,465Konular
981,141Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt