Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gusül Abdesti Nasıl Alınır Yazılı Anlatım

Gusül Abdesti Nasıl Alınır Yazılı Anlatım
0
177

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Zirve Abdesti Nasıl Alınır Yazılı Anlatım

Gusül Abdesti Nasıl Alınır

Gusül yani doruk abdesti, adab olarak aynı namaz abdesti gibidir Abdest elde etmek isteyen kişi önce besmele çekerek gusül abdesti almaya hedef eder
Herhangi bir pislik olmasa bile avret yerlerini ve uyluklarını yıkar
Gerisinde; Ellerini bileklerine değin yıkar ve üzerinde yapışıp kurumuş bir şey varsa onları temizler

Sağ avucu ile ağzına bol miktarda su alarak tamamen çalkalar; bunu üç kere tekrar eder; oruçlu değilse suyun boğazına ulaşmasını sağlar

Yeniden sağ eli ile burnuna üç kere su çekerek adamakıllı temizler

Bundan daha sonra namaz abdesti gibi bir abdest alır Olur Ya yıkandığı yere su toplanıyorsa, ayakları, abdest alırken değil gusülden çıkarken yıkar Abdest aldıktan sonradan, önce başına, sonradan sırayla sağ ve sol omuzlarına üçer kere su döker Her defasında vücudun her tarafını tamamen oğuşturur Hiçbir yerinin kuru kalmaması için dikkat eder Bunun için saçlarının, sakallarının diplerine, göbeğinin içine suyun ulaşmasını sağlar Eğer vücudunun bir uygun, herhangi bir yaradan dolayı ilaç ya da sargı varsa ve artı su bunlara hasar verecekse, bunlann üzerinden suyu hafifçe geçirmekle yetinir *

Similar threads

Zirve Abdesti Nasıl Alınır Sırasıyla Gusül Abdestinin Alınışı Gusül abdestinin alınış şekli ve adabı tıpkı adi abdest gibidir Gusül yani doruk abdesti şöyle alınır: Gusletmek isteyen kimse önce besmele çekerek gusle maksat eder Ellerini bileklerine kadar yıkar Sonradan herhangi bir pislik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
Gusül Abdesti Iyice nasıl alınır Gusül Abdesti Nasıl Alınır Gusletmek isteyen kimse önce besmele çekerek gusle amaç eder Ellerini bileklerine kadar yıkar ve üzerinde yapışıp kurumuş bir şey varsa onları temizler Daha Sonra herhangi bir pislik olmasa bile avret yerlerini ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Gusül abdesti nasıl alınır maddeler halinde Gusletmek isteyen bir kimse önce besmele okur ve : Maksat ettim Allah rızası için gusletmeyediye kasıt eder Elleri bileklere değin yıkadıktan sonradan nezaket yerlerini temizler Bundan daha sonra sağ avucuyla ağzına üç defa su alır ve her defasında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
Boy Abdesti Nasıl Alınır Yazılı Anlatım Gusul Abdesti Nasıl Alınır Gusul yani boy abdesti, adab olarak aynı namaz abdesti gibidir Abdest almak isteyen kişi once besmele cekerek gusul abdesti almaya niyet eder Herhangi bir pislik olmasa bile avret yerlerini ve uyluklarını yıkar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Ramazanda Gusül Abdesti Olmak Ramazanda Gusül Abdesti Ne Vakit Alınmalı Gusül Nedir Gasl, yıkayıp temizlemek demektir Gusül ve iğtisal da, yıkanma anlamını taşır Din deyiminde gusül: Tüm bedenin yıkanmasıdır, doruk abdesti alınmasıdır Buna tahareti kübra (büyük temizleme) denir Böyle bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
858,496Konular
981,835Mesajlar
29,884Kullanıcılar
ibobaba29Son üye
Üst Alt