Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gusul Abdesti Niyeti Nasıl Edilir

Gusul Abdesti Niyeti Nasıl Edilir
0
102

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Gusul Abdestine Nasıl Niyet Edilir

Boy Abdestine Niyet Etme

Gusul abdestinde niyet etmek Hanefi mezhebine gore farz veya vacip değil; sunnettir Bunda da niyetin tayini şart değildir Gusul abdestinin belli bir niyet şekli de yoktur Bu nedenle bayanlar ya da erkekler ister ''Niyet ettim allah rızası icin cunuplukten temizlenmek icin boy abdesti almaya'' der, ister ''Niyet ettim Allah rızası icin gusul abdesti almaya'' der Hicbir şey demese bile guslu sahih olur

Similar threads

Gusul Abdesti Alırken Niyet Nasıl Edilir Gusul Abdesti Alırken Ne Soylenmeli Cunupluk: Cinsi munasebet, ihtilam ve ne şekilde olursa olsun meninin vucut dışına cıkması boy abdestini gerektirir Hayız ve Nifas (Lohusalık): Hayız ve nifas hali sona erince gusul farz olur Gusul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
149
Gusul Abdestine Nasıl Niyet Edilir Boy Abdesti Alırken Ne Soylenir Boy abdesti dediğimiz guslun dini ıstılahtaki tanımı, “niyet ederek suyu bedenin tamamı uzerinden akıtmaktır Niyet ettim Allah rızası icin gusul abdesti almaya denir Daha sonra, icinden Euzu Besmelecekerek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
178
Gusul Ne Demek Gusul; butun vucudu yıkamaktır Guslu diğer yıkanmalardan ayıran şey niyettir Allah Azze ve Celle Buyurur ki Eğer cunup iseniz temizleni n(Maide 6) Dini terimde gusul: Butun bedenin yıkanması, boy abdesti alınmasıdır Buna tahareti kubra (buyuk temizlik) denir Boyle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
138
Kadın Gusul Abdesti Nasıl Alınır Resimli Boy Abdesti Nasıl Alınır Resimli Hayızlı kadın temizlenmek icin oncelikle ''Niyet ettim Allah rızası icin hayızlı halimden temizlenmek icin gusul boy abdestine'' diyerek niyet eder imagesbayangusulabdestinasilalinirresimli5b12ba973a9c0...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Gusul Abdesti Alırken Yellenmek Gusul Abdesti Alırken Yellenmek Gusul Abdestini Bozarmı Gusulde farz olan ağıza, buruna su verip tum vucudu kuru yer kalmayacak şekilde yıkamaktır Niyet etmek, namaz abdesti almak, besmele cekmek gusul abdestinin sunnetleridir Sunnetler olmadan da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
136
858,464Konular
981,136Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt