iltasyazilim
FD Üye
Gutensiz Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*1 tatlı kaşığı instant maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*3 yemek kaşığı zeytinyağ
*1 şişe maden suyu
*4 su bardağına yakın glutensiz un
*1 çay kaşığı keçi boynuzu unu(isteğe bağlı ben besleyici olması için kattım)
*Ve 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
*Önceden kavrulmuş susam ve 2 yemek kaşığı pekmez
*Ve 1 su bardağı su
İç malzemeleri için;
*Minik doğranmış sosis ve kaşar
Gutensiz Simit Poğaça Tarifi Yapılışı Öncelikle sütü, şekeri ve mayayı ağzı kapalı bir kapta 15 dk bekletelim daha sonra üzerine maden suyu ,zeytinyağı ve unu ekleyerek çok katı olmayan kulak memesinden az daha yumuşak ele yapışan bir hamur hazırlayalım Tezgaha un serperek mandalina büyüklüğünde bezeler alıp elimizle iç harcını koyarak şekil verelim pekmezli suya bulayıp daha sonra başka bir tabakta kavrulmuş susam ile bulayıp üzerine bıçak ile çizgi atın 180 derecede ısınmış fırında 30 ila 40 dk arası pişiyor afiyet olsun
*
*1 su bardağı ılık süt
*1 tatlı kaşığı instant maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*3 yemek kaşığı zeytinyağ
*1 şişe maden suyu
*4 su bardağına yakın glutensiz un
*1 çay kaşığı keçi boynuzu unu(isteğe bağlı ben besleyici olması için kattım)
*Ve 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
*Önceden kavrulmuş susam ve 2 yemek kaşığı pekmez
*Ve 1 su bardağı su
İç malzemeleri için;
*Minik doğranmış sosis ve kaşar
Gutensiz Simit Poğaça Tarifi Yapılışı Öncelikle sütü, şekeri ve mayayı ağzı kapalı bir kapta 15 dk bekletelim daha sonra üzerine maden suyu ,zeytinyağı ve unu ekleyerek çok katı olmayan kulak memesinden az daha yumuşak ele yapışan bir hamur hazırlayalım Tezgaha un serperek mandalina büyüklüğünde bezeler alıp elimizle iç harcını koyarak şekil verelim pekmezli suya bulayıp daha sonra başka bir tabakta kavrulmuş susam ile bulayıp üzerine bıçak ile çizgi atın 180 derecede ısınmış fırında 30 ila 40 dk arası pişiyor afiyet olsun
*