iltasyazilim
FD Üye
Güveç (Az Kalorili) Tarifi İçin Malzemeler
*300 gr kuşbaşı et
*2 patlıcan
*2 kabak
*1 domates
*1 patates
*1 kuru soğan
*1 havuç
*2 diş sarımsak
*34 sivri biber
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 su bardağı su
*Yarım çay bardağı zeytin yağı
*Yeteri kadar tuz
Güveç (Az Kalorili) Tarifi Yapılışı Öncelikle et sertse az suyla kısık ateşte önce eti yumuşatalım Sonra derin bir tencereye yada güveçe en alta eti alalım
Üzerine yemeklik doğranmış kuru soğan, küçük küçük doğranmış sarımsak ve yemeklik doğranmış yeşil biberi yerleştirelim
Daha sonra dış zarı temizlenmiş havuçları küp küp doğrayıp tencereye yerleştirelim Devamında kabakları küp küp doğrayıp yerleştirelim
Yine aynı şekilde soyulup küp doğranmış Patatesi ve alaca soyulup küp doğranmış patlıcanları da tencereye yerleştirelim
En son olarak kabuğu soyulup yemeklik doğranmış domatesi de tencereye alıp, yemeğimizin tuzunu atalım Zeytinyağını üzerine gezdirip, salçayı da sulandırarak tencereye ekleyelim Önce harlı ateşte, kaynamaya başladıktan sonra da kısık ateşte 4550 dk pişirip altını kapatalım
(Güveç kabında yapacaksanız, kısık ateşte ve daha uzun süre yaklaşık 23 saat pişirmeniz gerekecektir ) Sıcak servis edelim
Deneyenlere Afiyet Olsun
*300 gr kuşbaşı et
*2 patlıcan
*2 kabak
*1 domates
*1 patates
*1 kuru soğan
*1 havuç
*2 diş sarımsak
*34 sivri biber
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 su bardağı su
*Yarım çay bardağı zeytin yağı
*Yeteri kadar tuz
Güveç (Az Kalorili) Tarifi Yapılışı Öncelikle et sertse az suyla kısık ateşte önce eti yumuşatalım Sonra derin bir tencereye yada güveçe en alta eti alalım
Üzerine yemeklik doğranmış kuru soğan, küçük küçük doğranmış sarımsak ve yemeklik doğranmış yeşil biberi yerleştirelim
Daha sonra dış zarı temizlenmiş havuçları küp küp doğrayıp tencereye yerleştirelim Devamında kabakları küp küp doğrayıp yerleştirelim
Yine aynı şekilde soyulup küp doğranmış Patatesi ve alaca soyulup küp doğranmış patlıcanları da tencereye yerleştirelim
En son olarak kabuğu soyulup yemeklik doğranmış domatesi de tencereye alıp, yemeğimizin tuzunu atalım Zeytinyağını üzerine gezdirip, salçayı da sulandırarak tencereye ekleyelim Önce harlı ateşte, kaynamaya başladıktan sonra da kısık ateşte 4550 dk pişirip altını kapatalım
(Güveç kabında yapacaksanız, kısık ateşte ve daha uzun süre yaklaşık 23 saat pişirmeniz gerekecektir ) Sıcak servis edelim
Deneyenlere Afiyet Olsun