Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveç Kaplarında Sucuklu Kuru Fasulye

Güveç Kaplarında Sucuklu Kuru Fasulye

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler


*2 su bardağı fasulye
*2 orta boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım kangal sucuk
*100 gram tereyagı
*Tuz, karabiber, kırmızı pul biber


Güveç Kaplarında Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı
Bir gece önceden, fasulyenin üzerini geçecek kadar su koyup bekletiyoruz*Ertesi gün bu suyu döküp kuru fasulyeyi, biraz diriliğini kaybedecek şekilde haşlıyoruz*Tencereyi ocağa koyup ısıtıyoruz ve içine tereyağı ekliyoruzYemeklik doğranmış kuru soğanı da ilave edip kavuruyoruz*Daha sonra biber salçası ve domates salçasını da koyup 23 dk daha pişiriyoruz*Diğer taraftan sucukları istediğiniz şekilde kesip, tencereye atıp sucuklar yağını salana kadar karıştırıyoruz*Tencereye haşlanmış fasulyeyi ekliyoruz Baharatları da ilave edip fasulyenin üzerini geçecek kadar sıcak su koyarak orta harlı ateşte yaklaşık 1015 dakika pişiriyoruz*Daha sonra küçük güveç *kaplarına aktarıp ağzını folyo kağıdı ile kapatıp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık bir saat pişiriyoruz (Pişme süresi fasulyenin cinsine göre değişebilir Ara sıra kontrol ederseniz iyi olur)*Afiyet şeker olsun
 
858,497Konular
981,996Mesajlar
29,982Kullanıcılar
1boboSon üye
Üst Alt