iltasyazilim
FD Üye
Güveç Pide Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yoğurt ( sulu kısmından )
*yarım su bardağı sıvı yağ
*1 tane yumurta
*1 tane kabartma tozu
*2,5 çay kaşığı tuz ( çok dolu değil )
*aldığı kadar un (yaklaşık 3 3,5 su bardağı)
içi için
*250 gr kıyma
*3 tane orta boy domates rendesi
*1 tane büyük boy kuru soğan
*maydanoz
*pulbiber
*karabiber
*tuz
Güveç Pide Tarifi Yapılışı Hamur malzemelerini bir kaba alıp unu kontrollü bir şekilde dökerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz
İç malzeme için soğanı olabilidiğince minik doğrayıp kıymayla biraz ovuyoruz içine rendelenmiş 3 domatesi biraz kıyılmış maydanozu tuz ve baharatları ekleyip harmanlıyoruz ( domates çok sulu ise suyunu eklemiyoruz harcın kıvamı hafif sulu olmalı hamura kolayca sürülebilecek kıvamda çok fazla sulu değil )
Hamuru 10 tane minik bezeye bölüyoruz ve herbirini oklava yardımıyla uzunlamasına biraz inceltiyoruz Çok da ince olmamalı 1 cm kadar yeterli olur Daha sonra yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz Üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan doldurup fırına veriyoruz Altı hafif kızardığında çıkartıyoruz ( üzerinin kızarmasını beklerseniz hamuru sert olur altını kontröl edip hafif pembeleştiğinde çıkartıyoruz ) Üzerine sıcak haldeyken ince kıyılmış maydanoz şerpiştirip sıcak sıcak servis ediyoruz
250 gr kıyma bukadar pideye yetermi daha fazla kullanılmış diye düşünüyorsanız yetiyorda artıyor bile çok ekonomik deneyin ) afiyet olsun
*
*1 su bardağı yoğurt ( sulu kısmından )
*yarım su bardağı sıvı yağ
*1 tane yumurta
*1 tane kabartma tozu
*2,5 çay kaşığı tuz ( çok dolu değil )
*aldığı kadar un (yaklaşık 3 3,5 su bardağı)
içi için
*250 gr kıyma
*3 tane orta boy domates rendesi
*1 tane büyük boy kuru soğan
*maydanoz
*pulbiber
*karabiber
*tuz
Güveç Pide Tarifi Yapılışı Hamur malzemelerini bir kaba alıp unu kontrollü bir şekilde dökerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz
İç malzeme için soğanı olabilidiğince minik doğrayıp kıymayla biraz ovuyoruz içine rendelenmiş 3 domatesi biraz kıyılmış maydanozu tuz ve baharatları ekleyip harmanlıyoruz ( domates çok sulu ise suyunu eklemiyoruz harcın kıvamı hafif sulu olmalı hamura kolayca sürülebilecek kıvamda çok fazla sulu değil )
Hamuru 10 tane minik bezeye bölüyoruz ve herbirini oklava yardımıyla uzunlamasına biraz inceltiyoruz Çok da ince olmamalı 1 cm kadar yeterli olur Daha sonra yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz Üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan doldurup fırına veriyoruz Altı hafif kızardığında çıkartıyoruz ( üzerinin kızarmasını beklerseniz hamuru sert olur altını kontröl edip hafif pembeleştiğinde çıkartıyoruz ) Üzerine sıcak haldeyken ince kıyılmış maydanoz şerpiştirip sıcak sıcak servis ediyoruz
250 gr kıyma bukadar pideye yetermi daha fazla kullanılmış diye düşünüyorsanız yetiyorda artıyor bile çok ekonomik deneyin ) afiyet olsun
*