iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 adet patlıcan
1 adet kabak
2 adet domates
1 adet patates
½ kg fasulye
1 adet soğan
45 diş sarmısak
½ kg kuşbaşı kuzu eti
HAZIRLANIŞI
Toprak bir güveç kabının içine önce etler daha sonra sırası ile sarmısak, fasulye, küp küp doğranmış patates, soğan, dilimlenmiş ve suda bırakılıp acısı alınmış patlıcan ve yine dilimlenmiş kabak ve domatesler konulur Arzuya göre yeteri kadar tuz ilave edilip, 1 çay fincanı su ilavesi ile kısık ateşte 15 saat kadar pişmeye bırakılır
Not: İsteğe göre yağ ilave edilebilir
1 adet patlıcan
1 adet kabak
2 adet domates
1 adet patates
½ kg fasulye
1 adet soğan
45 diş sarmısak
½ kg kuşbaşı kuzu eti
HAZIRLANIŞI
Toprak bir güveç kabının içine önce etler daha sonra sırası ile sarmısak, fasulye, küp küp doğranmış patates, soğan, dilimlenmiş ve suda bırakılıp acısı alınmış patlıcan ve yine dilimlenmiş kabak ve domatesler konulur Arzuya göre yeteri kadar tuz ilave edilip, 1 çay fincanı su ilavesi ile kısık ateşte 15 saat kadar pişmeye bırakılır
Not: İsteğe göre yağ ilave edilebilir