iltasyazilim
FD Üye
Güveç Tarifi İçin Malzemeler
*67 patates
*3 adet çarliston biber
*3 adet* domates
*250 gram kuşbaşı
*4 adet* diş sarımsak
*Kaşar peyniri rendesi
*Tuz ,karabiber, pulbiber
Güveç Tarifi Yapılışı Hayırlı günler
1
*Öncelikle patateslerimizi* soyup küp küp doğrayıp yağda kızartıyoruz
*Sonra biberleri doğrayıp kızartıyoruz şekli size kalmış ,diğer yandan etleri azcık yağda kavuruyoruz pembeleşinceye kadar sarımsakları içine doğruyoruz
*Sırasıyla kullanmak istediğiniz borcam veya güveç tabaklarınıza önce kızartılan patates ve biberleri sonra kapağı kapalı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişen etleri koyalım
*Üzerine doğranmış domatesleri yayalım
*Kaşar peyniri rendesi ,pulbiber ,karabiber ,tuz ,koyalım
*Tuz az olsun
*Zaten kızartma yaparken de kullanacaksınız önceden ısıtılan 200* derece de kasar kızarana dek pişirelim Afiyet olsun
*67 patates
*3 adet çarliston biber
*3 adet* domates
*250 gram kuşbaşı
*4 adet* diş sarımsak
*Kaşar peyniri rendesi
*Tuz ,karabiber, pulbiber
Güveç Tarifi Yapılışı Hayırlı günler
1
*Öncelikle patateslerimizi* soyup küp küp doğrayıp yağda kızartıyoruz
*Sonra biberleri doğrayıp kızartıyoruz şekli size kalmış ,diğer yandan etleri azcık yağda kavuruyoruz pembeleşinceye kadar sarımsakları içine doğruyoruz
*Sırasıyla kullanmak istediğiniz borcam veya güveç tabaklarınıza önce kızartılan patates ve biberleri sonra kapağı kapalı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişen etleri koyalım
*Üzerine doğranmış domatesleri yayalım
*Kaşar peyniri rendesi ,pulbiber ,karabiber ,tuz ,koyalım
*Tuz az olsun
*Zaten kızartma yaparken de kullanacaksınız önceden ısıtılan 200* derece de kasar kızarana dek pişirelim Afiyet olsun