iltasyazilim
FD Üye
Güveç Tarifi İçin Malzemeler
*400 gr kuş başı et
*3 tane patlıcan
*2 tane patates
*3 tane domates
*6 7 tane cin biber
*1 baş sarımsak
*1 kaşık salça
*1 yemek kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 bardak sıcak su
*1 yemek kaşığı zeytin yağı ve kibrit kutusu kadar kuyruk yağı
Güveç Tarifi Yapılışı Merhaba öncelikle patlıcanları soyup doğrayıp tuzlu suya koyalım Patatesleri soyup onları da doğrayıp güveç altına küçük doğranmış kuyruk yağını koyup üzerine etimizden biraz koyup patates ve üzerine yıkadığımız patlıcan ve kalan eti koyup, kabuklarını soyup küp doğranmış domates ,biber koyup sarımsakları ikiye bölüp ilâve edip 1 bardak sıcak su ,salça, tuz, karabiber yağ koyup ağzını kapayıp pişirelim afiyetle
*400 gr kuş başı et
*3 tane patlıcan
*2 tane patates
*3 tane domates
*6 7 tane cin biber
*1 baş sarımsak
*1 kaşık salça
*1 yemek kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 bardak sıcak su
*1 yemek kaşığı zeytin yağı ve kibrit kutusu kadar kuyruk yağı
Güveç Tarifi Yapılışı Merhaba öncelikle patlıcanları soyup doğrayıp tuzlu suya koyalım Patatesleri soyup onları da doğrayıp güveç altına küçük doğranmış kuyruk yağını koyup üzerine etimizden biraz koyup patates ve üzerine yıkadığımız patlıcan ve kalan eti koyup, kabuklarını soyup küp doğranmış domates ,biber koyup sarımsakları ikiye bölüp ilâve edip 1 bardak sıcak su ,salça, tuz, karabiber yağ koyup ağzını kapayıp pişirelim afiyetle