iltasyazilim
FD Üye
Güveçte Beşamel Soslu Mantar Tarifi İçin Malzemeler
*400 gram mantar
*3 yeşil sivri biber
*1 kapya biber
*2 orta boy domates
*1 orta boy kuru soğan
*Yarım tatlı kaşığı salça
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
Beşamal sosu için;
*2 buçuk yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 buçuk su bardağından biraz fazla süt
Üzeri için ;
*4 ince kaşar dilimi
Güveçte Beşamel Soslu Mantar Tarifi Yapılışı ? Mantarları iyice yıkıyoruz Derince bir kabın içine su doldurup mantarları da ekleyerek birkaç damla limon suyu ilave ediyoruz 1015 dakika beklettikten sonra tekrar yıkıyoruz
? Kesme tahtasına alarak ikiye böldüğümüz mantarı yarım ay şeklinde doğruyoruz Pişirme tenceresinin içine alarak kararmaması için birkaç damla limon suyu damlatıp orta derecede suyunu salıp çekene kadar kendi suyunda pişiriyoruz
Suyunu çektikten sonra küçük küçük doğranmış soğan ve yağı ekliyoruz Biraz kavurduktan sonra küçük küçük doğranmış biberleri ekliyoruz Birkaç dakika da onunla kavurduktan sonra kabukları soyulup doğranmış domatesi ekliyoruz Salçasını ve tuzunuda ilave edip karıştırarak kendi suyunda biraz pişmeye bırakıyoruz Sebzeler suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz
? Beşamal sos için; yağ ve unu kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz Yavaş yavaş sütü ilave ederek çırpma teliyle çırpıyoruz Pürüzsüz bir şekilde olan sosumuzun altını kapatıyoruz
? Eşit şekilde mantarlı harcı güveçlere yerleştiriyoruz Beşamal sosu da üzerine eşit şekilde bölüştürdükten sonra en üste kaşar dilimlerini yerleştiriyoruz
? Tepsinin içine bir miktar su ekleyerek güveçleri yerleştiriyoruz 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 1015 dakika fırınlıyoruz Pişen yemeğimizi fırından çıkararak ilk sıcağı çıktıktan sonra servis ediyoruz Bu malzemeden 4 güveç elde edebilirsiniz
? Güzel sunumuyla, lezzetiyle misafirlerimize de yapabileceğimiz çok pratik bir yemek Deneyeceklere afiyet olsun
*400 gram mantar
*3 yeşil sivri biber
*1 kapya biber
*2 orta boy domates
*1 orta boy kuru soğan
*Yarım tatlı kaşığı salça
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
Beşamal sosu için;
*2 buçuk yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 buçuk su bardağından biraz fazla süt
Üzeri için ;
*4 ince kaşar dilimi
Güveçte Beşamel Soslu Mantar Tarifi Yapılışı ? Mantarları iyice yıkıyoruz Derince bir kabın içine su doldurup mantarları da ekleyerek birkaç damla limon suyu ilave ediyoruz 1015 dakika beklettikten sonra tekrar yıkıyoruz
? Kesme tahtasına alarak ikiye böldüğümüz mantarı yarım ay şeklinde doğruyoruz Pişirme tenceresinin içine alarak kararmaması için birkaç damla limon suyu damlatıp orta derecede suyunu salıp çekene kadar kendi suyunda pişiriyoruz
Suyunu çektikten sonra küçük küçük doğranmış soğan ve yağı ekliyoruz Biraz kavurduktan sonra küçük küçük doğranmış biberleri ekliyoruz Birkaç dakika da onunla kavurduktan sonra kabukları soyulup doğranmış domatesi ekliyoruz Salçasını ve tuzunuda ilave edip karıştırarak kendi suyunda biraz pişmeye bırakıyoruz Sebzeler suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz
? Beşamal sos için; yağ ve unu kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz Yavaş yavaş sütü ilave ederek çırpma teliyle çırpıyoruz Pürüzsüz bir şekilde olan sosumuzun altını kapatıyoruz
? Eşit şekilde mantarlı harcı güveçlere yerleştiriyoruz Beşamal sosu da üzerine eşit şekilde bölüştürdükten sonra en üste kaşar dilimlerini yerleştiriyoruz
? Tepsinin içine bir miktar su ekleyerek güveçleri yerleştiriyoruz 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 1015 dakika fırınlıyoruz Pişen yemeğimizi fırından çıkararak ilk sıcağı çıktıktan sonra servis ediyoruz Bu malzemeden 4 güveç elde edebilirsiniz
? Güzel sunumuyla, lezzetiyle misafirlerimize de yapabileceğimiz çok pratik bir yemek Deneyeceklere afiyet olsun