iltasyazilim
FD Üye
Güveçte Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*2 kase kuru fasulye
*250 gram kuşbaşı (ben kuzu kullandım)
*1 adet soğan
*45 adet kuru sus biberi
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
*3 tatlı kaşığı tereyağ
*Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
*Göz kararı su (ben tam kuru sevdiğim için suyunu az koyuyorum)
Güveçte Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Fasulyeyi akşamdan ıslatıyoruzÖnce normal tencere de pişiriyoruz sonra güvece alıp fırına veriyoruz (güveçe almadan önce güveçi ocakta ısıtııyoruz)
Etlerimizi tencereye alıp yağını koyup kavurun daha sonra üzerine soğanı ekleyin ve iyice soğanlar ölene kadar kavurun Sonra salçayı ilave ediyoruz salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ve üzerine fasulyeyi ekliyoruz baharatları atıp kuru biberleride ekleyip suyunu veriyoruz Bir taşım kaynatıp güveçe alıyoruzÜzerine tereyağımizi ekleyip alüminyum folyo ile ağzını kapatıyoruz 200° fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz
*2 kase kuru fasulye
*250 gram kuşbaşı (ben kuzu kullandım)
*1 adet soğan
*45 adet kuru sus biberi
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
*3 tatlı kaşığı tereyağ
*Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
*Göz kararı su (ben tam kuru sevdiğim için suyunu az koyuyorum)
Güveçte Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Fasulyeyi akşamdan ıslatıyoruzÖnce normal tencere de pişiriyoruz sonra güvece alıp fırına veriyoruz (güveçe almadan önce güveçi ocakta ısıtııyoruz)
Etlerimizi tencereye alıp yağını koyup kavurun daha sonra üzerine soğanı ekleyin ve iyice soğanlar ölene kadar kavurun Sonra salçayı ilave ediyoruz salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ve üzerine fasulyeyi ekliyoruz baharatları atıp kuru biberleride ekleyip suyunu veriyoruz Bir taşım kaynatıp güveçe alıyoruzÜzerine tereyağımizi ekleyip alüminyum folyo ile ağzını kapatıyoruz 200° fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz