iltasyazilim
FD Üye
Güveçte Etli Kuru Fasülye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kuru fasulye
*350 gr kuşbaşı et
*5 su bardağı sıcak su
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 adet kuru soğan
*1 adet büyük domates
*2 adet yeşil biber
*1 adet kırmızı biber
*1 çay kaşığı isot+ kekik+karabiber +kimyon
*3 diş sarımsak
Güveçte Etli Kuru Fasülye Yemeği Tarifi Yapılışı Fasülyelerimizi bir gece önceden suda bekletelim Daha sonra suyunu süzüp azıcık çiğ kalacak şekilde haşlayalım
Domatesin kabuklarını soyalım, biberlerin çekirdeklerini ayıklayalım Etlerimizi küp küp doğrayalım ve güvecimizin içinde suyunu salıp çekinceye dek ocakta pişirelim Suyunu çekince tereyağını ekleyelim Küp küp doğranmış soğanı ve biberlerimizi de ekleyerek güzelce karıştıralım Ardından minik minik doğranmış domateslerimizi ve sarımsakları da katıp karıştırmaya devam edelim Salçamızı, baharatları, tuzu ekledikten sonra fasülyelerimizi koyalım ve azıcık daha kavuralım (sebzeleri azıcık çiğ bırakın ) Ardından sıcak suyu ekleyip alüminyum folyo ile üstü kapalı olarak 180 derecelik fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirelim Sıcak olarak servis edelim Afiyetler olsun
*2 su bardağı kuru fasulye
*350 gr kuşbaşı et
*5 su bardağı sıcak su
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 adet kuru soğan
*1 adet büyük domates
*2 adet yeşil biber
*1 adet kırmızı biber
*1 çay kaşığı isot+ kekik+karabiber +kimyon
*3 diş sarımsak
Güveçte Etli Kuru Fasülye Yemeği Tarifi Yapılışı Fasülyelerimizi bir gece önceden suda bekletelim Daha sonra suyunu süzüp azıcık çiğ kalacak şekilde haşlayalım
Domatesin kabuklarını soyalım, biberlerin çekirdeklerini ayıklayalım Etlerimizi küp küp doğrayalım ve güvecimizin içinde suyunu salıp çekinceye dek ocakta pişirelim Suyunu çekince tereyağını ekleyelim Küp küp doğranmış soğanı ve biberlerimizi de ekleyerek güzelce karıştıralım Ardından minik minik doğranmış domateslerimizi ve sarımsakları da katıp karıştırmaya devam edelim Salçamızı, baharatları, tuzu ekledikten sonra fasülyelerimizi koyalım ve azıcık daha kavuralım (sebzeleri azıcık çiğ bırakın ) Ardından sıcak suyu ekleyip alüminyum folyo ile üstü kapalı olarak 180 derecelik fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirelim Sıcak olarak servis edelim Afiyetler olsun