Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Güveçte Etli Kurufasülye

Güveçte Etli Kurufasülye

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Güveçte Etli Kurufasülye Tarifi İçin Malzemeler

*Kuru fasulye (akşamdan ıslatılmış )
*Kuşbaşı doğranmış et
*1 büyük boy kuru soğan
*45 diş sarımsak
*45 adet kuru cin biberi
*45 adet kurutulmuş domates
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*23 kaşık tereyağ ya da margarin
*Tuz

Güveçte Etli Kurufasülye Tarifi Yapılışı Kuşbaşı doğranmış olan etimizi güvece koyup kendi suyunu salıp çekene kadar kavuralım Eğer etler pişmemişse biraz su ekleyip, koyduğumuz suyu da çekmesini bekleyelim Etlerimiz hazır olana kadar akşamdan ıslatılmış olan kuru fasulyeyi de başka bir tencerede kaynatalım Kuru fasulyemiz pişmesine yakın suyunu süzüp, sıcak su ile yıkayalım Kavrulan etin üzerine yemeklik doğranmış soğan ve tereyağ koyularak kavurmaya devam edelim Kavrulurken salça ve tuzumuzu ekleyeyim Kuru fasulyeyi de ekleyip 510 dakika kadar tekrar kavuralım Sonra üzerine 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyelim Kaynadıktan sonra kuru cin biberleri, sarımsakları ve kuru domatesleri bütün olarak ekleyelim Tüm malzemeleri eklendikten sonra 10 dakika daha ocakta kaynatalım Sonra güvecimizi üzeri açık olarak 220 derecede kızmış olan fırına koyarak 2025 dakika fırınlayalım Fırından çıkartıktan sonra 10 dakika kadar demlenen yemeğimizi servis edebiliriz Afiyet olsun
Not: Kuru fasulyenin yanında olmazsa olmazı turşularla birlikte tüketilmesi şiddetle öneririm
 
858,478Konular
981,316Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt