Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveçte Etli Pilav

Güveçte Etli Pilav

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Güveçte Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

*500 gram kuşbaşı dana eti
*2 su bardağı pirinç
*1 yemek kaşık tereyağı
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet domates
*2 adet biber
*4 su bardağı kaynar su
*tuz

Güveçte Etli Pilav Tarifi Yapılışı Kuşbaşı etimizi düdüklü tencerede bir su bardağı su ekleyip haşlıyoruz Pirincimizi de sıcak su ile ıslatıp etimiz pişene kadar bekletiyoruz Domatesimizin kabuğunu soyup küçük küçük doğruyoruz Biberlerimizi de aynı şekilde doğruyoruz
Güvecimizin içine tereyağı sıvı yağı koyup ardından sırayla pirinci, üzerine eti, biberi ve kaynar suyumuzu ekliyoruz Damak zevkinize göre tuzumuzu ekleyip güvecin kapağını örtüyoruz Ara sıra kapağı açıp yavaşça karıştırıp pişip pişmediğini kontrol ediyoruz Pişmeye yakın domatesi ekleyip karıştırıyoruz Pişince 10 dk dinlendirip servis edebilirsiniz Afiyet olsun
 
858,499Konular
982,591Mesajlar
30,358Kullanıcılar
jackgragassSon üye
Üst Alt