iltasyazilim
FD Üye
Güveçte Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram kuşbaşı dana eti
*2 su bardağı pirinç
*1 yemek kaşık tereyağı
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet domates
*2 adet biber
*4 su bardağı kaynar su
*tuz
Güveçte Etli Pilav Tarifi Yapılışı Kuşbaşı etimizi düdüklü tencerede bir su bardağı su ekleyip haşlıyoruz Pirincimizi de sıcak su ile ıslatıp etimiz pişene kadar bekletiyoruz Domatesimizin kabuğunu soyup küçük küçük doğruyoruz Biberlerimizi de aynı şekilde doğruyoruz
Güvecimizin içine tereyağı sıvı yağı koyup ardından sırayla pirinci, üzerine eti, biberi ve kaynar suyumuzu ekliyoruz Damak zevkinize göre tuzumuzu ekleyip güvecin kapağını örtüyoruz Ara sıra kapağı açıp yavaşça karıştırıp pişip pişmediğini kontrol ediyoruz Pişmeye yakın domatesi ekleyip karıştırıyoruz Pişince 10 dk dinlendirip servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*500 gram kuşbaşı dana eti
*2 su bardağı pirinç
*1 yemek kaşık tereyağı
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet domates
*2 adet biber
*4 su bardağı kaynar su
*tuz
Güveçte Etli Pilav Tarifi Yapılışı Kuşbaşı etimizi düdüklü tencerede bir su bardağı su ekleyip haşlıyoruz Pirincimizi de sıcak su ile ıslatıp etimiz pişene kadar bekletiyoruz Domatesimizin kabuğunu soyup küçük küçük doğruyoruz Biberlerimizi de aynı şekilde doğruyoruz
Güvecimizin içine tereyağı sıvı yağı koyup ardından sırayla pirinci, üzerine eti, biberi ve kaynar suyumuzu ekliyoruz Damak zevkinize göre tuzumuzu ekleyip güvecin kapağını örtüyoruz Ara sıra kapağı açıp yavaşça karıştırıp pişip pişmediğini kontrol ediyoruz Pişmeye yakın domatesi ekleyip karıştırıyoruz Pişince 10 dk dinlendirip servis edebilirsiniz Afiyet olsun