iltasyazilim
FD Üye
Güveçte Etsiz Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı kuru fasulye
*2 tane havuç
*3 tane orta boy soğan
*5 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası (benim biber salçam güneş salçasıydı ve acı idi Eğer salçanız acı değil ise ve acıyı seviyorsanız birazda pul biber ekleyebilirsiniz)
*2 çay kaşığı toz şeker
*2 çay kaşığı tuz
*Arzuya göre 1 tane et suyu tableti güzel bir lezzet veriyor
Güveçte Etsiz Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Kış aylarının şüphesiz vazgeçilmez yemeğidir kuru fasulye Düşünsenize soğuk bir günde dışarıdan eve geliyorsunuz anneniz kuru fasulye yapmış hem de güveç tencerenin içerisinde güpür güpür yanan sobanın üzerinde tıkırdıyor Onun verdiği huzur bile yeter insana, yanına da birde pirinç pilavı off yemede yanın da yat *Ben de annemden gördüğüm kadarı ile yapmaya çalıştım ve sonuç harika oldu buyurun tarifime
Bir gece önceden ıslattığımız fasulyelerimizi güvecimizin içerisine alıp üzerini 34 parmak geçecek kadar su koyup gazının çıkması için 2025 dakika orta ateşte kaynatıyoruz (Fasulyeler diri kalacak daha sonra tekrar pişeceği için pişmesine gerek yok) Haşlanan fasulyelerimizin suyunu bir süzgeçte süzüp fasulyelerimizi soğuk suyun altında güzelce yıkıyoruz Güvecimizin içerisine zeytinyağımızı alıp üzerine küp küp doğradığımız soğanlarımızı ilave ediyoruz Soğanlar biraz kavrulduktan sonra üzerine halka halka doğradığımız havuçlarımızı ekleyip onları da bir iki çevirip üzerine fasulyelerimizi ekliyoruz Fasulyelerin üzerini 23 parmak geçecek kadar su koyup salçaları, tuzunu, şekerini isterseniz et suyu tableti (eliniz ile ufalayıp) ekliyoruz Fasulyeyi biraz karıştırıp ağzını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakıyoruz Fasulyelerin pişme süreleri farklılık gösterdiği için pişme süresini kendinize göre ayarlayabilirsiniz Piştiğini düşündüğünüzde kaşık ile içinden bir tane fasulye alın ağzınıza atın yumuşamış ise altını kapatın *Eğer varsa sobanızın üzerinde yavaş yavaş pişirmenizi tavsiye ederim daha lezzetli olduğu kesin
Afiyet olsun
*3 su bardağı kuru fasulye
*2 tane havuç
*3 tane orta boy soğan
*5 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası (benim biber salçam güneş salçasıydı ve acı idi Eğer salçanız acı değil ise ve acıyı seviyorsanız birazda pul biber ekleyebilirsiniz)
*2 çay kaşığı toz şeker
*2 çay kaşığı tuz
*Arzuya göre 1 tane et suyu tableti güzel bir lezzet veriyor
Güveçte Etsiz Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Kış aylarının şüphesiz vazgeçilmez yemeğidir kuru fasulye Düşünsenize soğuk bir günde dışarıdan eve geliyorsunuz anneniz kuru fasulye yapmış hem de güveç tencerenin içerisinde güpür güpür yanan sobanın üzerinde tıkırdıyor Onun verdiği huzur bile yeter insana, yanına da birde pirinç pilavı off yemede yanın da yat *Ben de annemden gördüğüm kadarı ile yapmaya çalıştım ve sonuç harika oldu buyurun tarifime
Bir gece önceden ıslattığımız fasulyelerimizi güvecimizin içerisine alıp üzerini 34 parmak geçecek kadar su koyup gazının çıkması için 2025 dakika orta ateşte kaynatıyoruz (Fasulyeler diri kalacak daha sonra tekrar pişeceği için pişmesine gerek yok) Haşlanan fasulyelerimizin suyunu bir süzgeçte süzüp fasulyelerimizi soğuk suyun altında güzelce yıkıyoruz Güvecimizin içerisine zeytinyağımızı alıp üzerine küp küp doğradığımız soğanlarımızı ilave ediyoruz Soğanlar biraz kavrulduktan sonra üzerine halka halka doğradığımız havuçlarımızı ekleyip onları da bir iki çevirip üzerine fasulyelerimizi ekliyoruz Fasulyelerin üzerini 23 parmak geçecek kadar su koyup salçaları, tuzunu, şekerini isterseniz et suyu tableti (eliniz ile ufalayıp) ekliyoruz Fasulyeyi biraz karıştırıp ağzını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakıyoruz Fasulyelerin pişme süreleri farklılık gösterdiği için pişme süresini kendinize göre ayarlayabilirsiniz Piştiğini düşündüğünüzde kaşık ile içinden bir tane fasulye alın ağzınıza atın yumuşamış ise altını kapatın *Eğer varsa sobanızın üzerinde yavaş yavaş pişirmenizi tavsiye ederim daha lezzetli olduğu kesin
Afiyet olsun