Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveçte Hamsili Pilav

Hoş geldin! hüseyin22 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Güveçte Hamsili Pilav

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Güveçte Hamsili Pilav Tarifi İçin Malzemeler Pilav için;


*1 su bardağı pirinç
*1 orta yükseklik soğan
*Tereyağı
*Akıcı yağ
*1 5 su bardağı su
*Maydanoz
*Pul biber
*Karabiber
*Tuzlu

Diğer malzemeler;


*Yarım kilo ançuez
*Tereyağı

Güveçte Hamsili Pilav Tarifi Yapılışı
Pilav için soğanı ufak minik doğrayalım ve eksik akışkan yağda pembeleşinceye dek kavurun Tereyağı ve pirinci de ekleyip pirinçler hafif şeffaflaşana değin kavurun tuzunu ve suyunu ek edip suyunu çekmesini ve pişmesini bekleyin Pişen pilava maydanoz ve baharatları ek edip karıştırın Hamsileri temizkeyelim kılçıklarını çıkaralım ve tuzlayalım Tek kişilik güveçlere hamsileri kuyrukları yukarıda kalacak şekilde dizelim Aylaklık kalmamasına özen gösterelim Hamsilerin üzerine pişirdiğimiz pilavimızı koyalım ve pilavın üzerini her tarafta hamsilerle kapatıp üzerine birkaç parça tereyağı koyup yüksek sıcaklık ta ısıttığımız fırına sürelim Hamsiler kızarana dek fırında bekletelim daha sonra istek ettiğimiz şekilde servis edelim Servis tabağına zıt çevirip ya da direkt güveç kaplar ile de servis edebilirsiniz Anekdot:ben içine su koyduğum tepside güveçlerimi fırına verdim 1 su bardağı pirinç ile hazırlanan pilavdan 4 güveç çıkıyor pilav 1 su bardağı pirince 1 5 su bardağı kaynar su ile hazırlandı Ilk hamsileri temizleyip süzdürürseniz daha rahat olur Sağlık olsun,
 
858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt