iltasyazilim
FD Üye
Güveçte Hamsili Pilav Tarifi İçin Malzemeler Pilav için;
*1 su bardağı pirinç
*1 orta yükseklik soğan
*Tereyağı
*Akıcı yağ
*1 5 su bardağı su
*Maydanoz
*Pul biber
*Karabiber
*Tuzlu
Diğer malzemeler;
*Yarım kilo ançuez
*Tereyağı
Güveçte Hamsili Pilav Tarifi Yapılışı
Pilav için soğanı ufak minik doğrayalım ve eksik akışkan yağda pembeleşinceye dek kavurun Tereyağı ve pirinci de ekleyip pirinçler hafif şeffaflaşana değin kavurun tuzunu ve suyunu ek edip suyunu çekmesini ve pişmesini bekleyin Pişen pilava maydanoz ve baharatları ek edip karıştırın Hamsileri temizkeyelim kılçıklarını çıkaralım ve tuzlayalım Tek kişilik güveçlere hamsileri kuyrukları yukarıda kalacak şekilde dizelim Aylaklık kalmamasına özen gösterelim Hamsilerin üzerine pişirdiğimiz pilavimızı koyalım ve pilavın üzerini her tarafta hamsilerle kapatıp üzerine birkaç parça tereyağı koyup yüksek sıcaklık ta ısıttığımız fırına sürelim Hamsiler kızarana dek fırında bekletelim daha sonra istek ettiğimiz şekilde servis edelim Servis tabağına zıt çevirip ya da direkt güveç kaplar ile de servis edebilirsiniz Anekdot:ben içine su koyduğum tepside güveçlerimi fırına verdim 1 su bardağı pirinç ile hazırlanan pilavdan 4 güveç çıkıyor pilav 1 su bardağı pirince 1 5 su bardağı kaynar su ile hazırlandı Ilk hamsileri temizleyip süzdürürseniz daha rahat olur Sağlık olsun,
*1 su bardağı pirinç
*1 orta yükseklik soğan
*Tereyağı
*Akıcı yağ
*1 5 su bardağı su
*Maydanoz
*Pul biber
*Karabiber
*Tuzlu
Diğer malzemeler;
*Yarım kilo ançuez
*Tereyağı
Güveçte Hamsili Pilav Tarifi Yapılışı
Pilav için soğanı ufak minik doğrayalım ve eksik akışkan yağda pembeleşinceye dek kavurun Tereyağı ve pirinci de ekleyip pirinçler hafif şeffaflaşana değin kavurun tuzunu ve suyunu ek edip suyunu çekmesini ve pişmesini bekleyin Pişen pilava maydanoz ve baharatları ek edip karıştırın Hamsileri temizkeyelim kılçıklarını çıkaralım ve tuzlayalım Tek kişilik güveçlere hamsileri kuyrukları yukarıda kalacak şekilde dizelim Aylaklık kalmamasına özen gösterelim Hamsilerin üzerine pişirdiğimiz pilavimızı koyalım ve pilavın üzerini her tarafta hamsilerle kapatıp üzerine birkaç parça tereyağı koyup yüksek sıcaklık ta ısıttığımız fırına sürelim Hamsiler kızarana dek fırında bekletelim daha sonra istek ettiğimiz şekilde servis edelim Servis tabağına zıt çevirip ya da direkt güveç kaplar ile de servis edebilirsiniz Anekdot:ben içine su koyduğum tepside güveçlerimi fırına verdim 1 su bardağı pirinç ile hazırlanan pilavdan 4 güveç çıkıyor pilav 1 su bardağı pirince 1 5 su bardağı kaynar su ile hazırlandı Ilk hamsileri temizleyip süzdürürseniz daha rahat olur Sağlık olsun,
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.