iltasyazilim
FD Üye
Güveçte Kuru Fasulye (Bir Gece Önceden Islatılmadan) Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı kuru fasulye
*10 su bardağı su
*2 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Kemikli et
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*2 adet acı biber ( acılığına göre sayısını değiştirebilirsiniz)
Güveçte Kuru Fasulye (Bir Gece Önceden Islatılmadan) Tarifi Yapılışı Canınız kuru fasulye çektiyse ve fasulyeleri akşamdan ıslatmadıysanız bu tarif tam size göre Öncelikle Kuru fasulyeleri ve 10 bardak suyu düdüklü tenceremize koyuyoruz Kaynamaya başladığında altını kapatıyoruz ve kapağını açmadan 1 saat içinde bekletiyoruz 1 saat sonrasında fasulyemizin suyunu döküyoruz Kemiği etimizi düdüklü tenceremize koyuyoruz (ben etlerini doğradım siz dilediğinizce koyabilirsiniz) Etlerimizin üzerine 2 yemek kaşığı yağı ekleyip kavurmaya başlıyoruz Sonra üzerine salça ve Yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz Üzerine göz kararı suyumuzu (ben 3 su bardağı koydum) karabiber kimyon ve tuzumuzu ekleyip karıştırıyoruz Üzerine 3 adet acı biber koyarak pişmeye bırakıyoruz ( kaynamaya başladıktan 25 dakika sonra altını kapatıyoruz) 10 dakika dinlendiriyoruz Güvecimizi ocağın üstüne alarak ısıtıyoruz Fasulyemizi güvecin içine koyarak 15 dakika çok kısık ateşte üzerini kapak ile kapatarak kaynamaya bırakıyoruz Afiyet olsun
*3 su bardağı kuru fasulye
*10 su bardağı su
*2 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Kemikli et
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*2 adet acı biber ( acılığına göre sayısını değiştirebilirsiniz)
Güveçte Kuru Fasulye (Bir Gece Önceden Islatılmadan) Tarifi Yapılışı Canınız kuru fasulye çektiyse ve fasulyeleri akşamdan ıslatmadıysanız bu tarif tam size göre Öncelikle Kuru fasulyeleri ve 10 bardak suyu düdüklü tenceremize koyuyoruz Kaynamaya başladığında altını kapatıyoruz ve kapağını açmadan 1 saat içinde bekletiyoruz 1 saat sonrasında fasulyemizin suyunu döküyoruz Kemiği etimizi düdüklü tenceremize koyuyoruz (ben etlerini doğradım siz dilediğinizce koyabilirsiniz) Etlerimizin üzerine 2 yemek kaşığı yağı ekleyip kavurmaya başlıyoruz Sonra üzerine salça ve Yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz Üzerine göz kararı suyumuzu (ben 3 su bardağı koydum) karabiber kimyon ve tuzumuzu ekleyip karıştırıyoruz Üzerine 3 adet acı biber koyarak pişmeye bırakıyoruz ( kaynamaya başladıktan 25 dakika sonra altını kapatıyoruz) 10 dakika dinlendiriyoruz Güvecimizi ocağın üstüne alarak ısıtıyoruz Fasulyemizi güvecin içine koyarak 15 dakika çok kısık ateşte üzerini kapak ile kapatarak kaynamaya bırakıyoruz Afiyet olsun