iltasyazilim
FD Üye
Güveçte Kuru Fasülye (Efsane Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
*3 subardağı kuru fasulye
*200 gram kuşbaşı
*1 çaybardağı sıvı yağ
*1 dolu yemek kaşığı biber salçası
*1 dolu yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çaykaşığı karabiber
Güveçte Kuru Fasülye (Efsane Lezzet) Tarifi Yapılışı Kuru fasülye bizim vazgeçilmezimiz hafta da bir pişiririm bu defada güveçte yaptım gerçekte efsane çok lezzetli eğer kalabalık bir aile yada misafiriniz yoksa bir yada iki su bardağı fasülye size yeter fasülyelerimizi akşamdan soğuk suya ıslatalım yada akşam pişireceksek sabah ilk iş fasülyeyi ıslatmak olsun, en az 4 saat ıslanırsa sonuç mükemmel ama ben bazen de haşlayıp yapıyorum, ikisi de çok güzel okuyor güvecimize yağımızı eti’mizi atıp sote yapalım, sote olan etlere salçasını koyup biraz sotelendikten sonra fasülyenin suyunu süzüp tencereye alalım, bir iki karıştırıp suyunu koyalım, fasülyelerin üzerini üç parmak geçsin, su kaynadıktan sonra üzerine bazı fasülyeler çıkacak bir su bardağı soğuk su ekleyip ağzını kapatalım ,kaynasın kısık ateşte bir saat pişsin, lokum gibi ocağı kapatmadan beş dakika yüksek ateşte yemeğimizi kaynatalım, daha güzel özleşir üzerine karabiberi döküp servis yapabiliriz, afiyet olsun
*3 subardağı kuru fasulye
*200 gram kuşbaşı
*1 çaybardağı sıvı yağ
*1 dolu yemek kaşığı biber salçası
*1 dolu yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çaykaşığı karabiber
Güveçte Kuru Fasülye (Efsane Lezzet) Tarifi Yapılışı Kuru fasülye bizim vazgeçilmezimiz hafta da bir pişiririm bu defada güveçte yaptım gerçekte efsane çok lezzetli eğer kalabalık bir aile yada misafiriniz yoksa bir yada iki su bardağı fasülye size yeter fasülyelerimizi akşamdan soğuk suya ıslatalım yada akşam pişireceksek sabah ilk iş fasülyeyi ıslatmak olsun, en az 4 saat ıslanırsa sonuç mükemmel ama ben bazen de haşlayıp yapıyorum, ikisi de çok güzel okuyor güvecimize yağımızı eti’mizi atıp sote yapalım, sote olan etlere salçasını koyup biraz sotelendikten sonra fasülyenin suyunu süzüp tencereye alalım, bir iki karıştırıp suyunu koyalım, fasülyelerin üzerini üç parmak geçsin, su kaynadıktan sonra üzerine bazı fasülyeler çıkacak bir su bardağı soğuk su ekleyip ağzını kapatalım ,kaynasın kısık ateşte bir saat pişsin, lokum gibi ocağı kapatmadan beş dakika yüksek ateşte yemeğimizi kaynatalım, daha güzel özleşir üzerine karabiberi döküp servis yapabiliriz, afiyet olsun