iltasyazilim
FD Üye
Güveçte Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo kuru fasulye
*1 adet kuru soğan
*1 adet kırmızı biber
*2 adet yeşil biber
*2 yemek kaşığı biber salçası
*3 yemek kaşığı domates salçası
*2 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım yemek kaşığı margarin
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı yenibahar
*510 diş sarımsak ( isteğe göre )
*1 adet tavuk bulyon
Güveçte Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Öncelikle fasulyeleri yıkayıp düdüklüye üstü basası su ile ekliyoruz ve ağzını kapatıp pişirmeye bırakıyoruz Düdüklüde yaklaşık 30 dk pişiriyoruz Fasulyeler pişerken güvece tereyağ sıvı yağ ve margarini koyuyoruz yağ eridiğinde yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsakları güvece atıp pembeleşinceye kadar pişiriyoruz Sarımsak ve soğanlar pembeleşince biberlerini ekliyoruz Biberlerle de kavruldular sonra salçalarını ve baharatlarını ekleyerek, iyice kavuruyoruz Fasulyeler piştiğinde, pişen fasulyeleri de güvece ekleyip isteğe göre su ekleyip Ocağın büyük gözünde altı kısık bir şekilde pişmeye bırakıyoruz Yaklaşık 2 saat piştikten sonra kuru fasulyemiz sunuma hazır AFİYET
OLSUN
*Yarım kilo kuru fasulye
*1 adet kuru soğan
*1 adet kırmızı biber
*2 adet yeşil biber
*2 yemek kaşığı biber salçası
*3 yemek kaşığı domates salçası
*2 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım yemek kaşığı margarin
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı yenibahar
*510 diş sarımsak ( isteğe göre )
*1 adet tavuk bulyon
Güveçte Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Öncelikle fasulyeleri yıkayıp düdüklüye üstü basası su ile ekliyoruz ve ağzını kapatıp pişirmeye bırakıyoruz Düdüklüde yaklaşık 30 dk pişiriyoruz Fasulyeler pişerken güvece tereyağ sıvı yağ ve margarini koyuyoruz yağ eridiğinde yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsakları güvece atıp pembeleşinceye kadar pişiriyoruz Sarımsak ve soğanlar pembeleşince biberlerini ekliyoruz Biberlerle de kavruldular sonra salçalarını ve baharatlarını ekleyerek, iyice kavuruyoruz Fasulyeler piştiğinde, pişen fasulyeleri de güvece ekleyip isteğe göre su ekleyip Ocağın büyük gözünde altı kısık bir şekilde pişmeye bırakıyoruz Yaklaşık 2 saat piştikten sonra kuru fasulyemiz sunuma hazır AFİYET
OLSUN