iltasyazilim
FD Üye
Güveçte Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*1,5 su bardağı kuru fasulye (ben dermason kullandım)
*1 adet kuru soğan
*1 adet yeşil biber
*1 adet ufak boy havuç
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı (ben göz kararı koyuyorum)
*Tuz
*2,5 veya 3 su bardağı su
Güveçte Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Bir gece önceden ıslatmış olduğumuz kuru fasulyemizi tencereye koyalım Su ilave edip haşlamaya başlayalım Fasulye tanelerinin üzerleri çatlamaya başlayınca ocaktan alalım ve suyunu süzelim
Toprak güvece soğan, havuç ve biberimizi ince ince doğrayıp zeytinyağımızı ilave edelim ve kısık ateşte kavurmaya başlayalım
Soğanlarımız şeffaflaşınca biber salçamızı koyup biraz daha pişirelim*Daha sonra 3 su bardağı soğuk suyumuzu koyalım ve tuzumuzu ilave edelim
Suyumuz kaynamaya başladığı zaman haşlanmış fasulyelerimizi koyalım ve kısık
ateşte pişirmeye devam edelim Suyu az gelirse sıcak su ilave edebilirsiniz
Kısık ateşte yaklaşık 2530 dk kadar pişirelim İster sıcak, ister soğuk (zeytinyağlı olduğu için soğuk da servis edilebilir size kalmış) servis edin Afiyet olsun
*1,5 su bardağı kuru fasulye (ben dermason kullandım)
*1 adet kuru soğan
*1 adet yeşil biber
*1 adet ufak boy havuç
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı (ben göz kararı koyuyorum)
*Tuz
*2,5 veya 3 su bardağı su
Güveçte Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Bir gece önceden ıslatmış olduğumuz kuru fasulyemizi tencereye koyalım Su ilave edip haşlamaya başlayalım Fasulye tanelerinin üzerleri çatlamaya başlayınca ocaktan alalım ve suyunu süzelim
Toprak güvece soğan, havuç ve biberimizi ince ince doğrayıp zeytinyağımızı ilave edelim ve kısık ateşte kavurmaya başlayalım
Soğanlarımız şeffaflaşınca biber salçamızı koyup biraz daha pişirelim*Daha sonra 3 su bardağı soğuk suyumuzu koyalım ve tuzumuzu ilave edelim
Suyumuz kaynamaya başladığı zaman haşlanmış fasulyelerimizi koyalım ve kısık
ateşte pişirmeye devam edelim Suyu az gelirse sıcak su ilave edebilirsiniz
Kısık ateşte yaklaşık 2530 dk kadar pişirelim İster sıcak, ister soğuk (zeytinyağlı olduğu için soğuk da servis edilebilir size kalmış) servis edin Afiyet olsun