Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveçte Kuru Fasulye

Güveçte Kuru Fasulye

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Güveçte Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

*1,5 su bardağı kuru fasulye (ben dermason kullandım)
*1 adet kuru soğan
*1 adet yeşil biber
*1 adet ufak boy havuç
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı (ben göz kararı koyuyorum)
*Tuz
*2,5 veya 3 su bardağı su

Güveçte Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Bir gece önceden ıslatmış olduğumuz kuru fasulyemizi tencereye koyalım Su ilave edip haşlamaya başlayalım Fasulye tanelerinin üzerleri çatlamaya başlayınca ocaktan alalım ve suyunu süzelim
Toprak güvece soğan, havuç ve biberimizi ince ince doğrayıp zeytinyağımızı ilave edelim ve kısık ateşte kavurmaya başlayalım
Soğanlarımız şeffaflaşınca biber salçamızı koyup biraz daha pişirelim*Daha sonra 3 su bardağı soğuk suyumuzu koyalım ve tuzumuzu ilave edelim
Suyumuz kaynamaya başladığı zaman haşlanmış fasulyelerimizi koyalım ve kısık
ateşte pişirmeye devam edelim Suyu az gelirse sıcak su ilave edebilirsiniz
Kısık ateşte yaklaşık 2530 dk kadar pişirelim İster sıcak, ister soğuk (zeytinyağlı olduğu için soğuk da servis edilebilir size kalmış) servis edin Afiyet olsun

Similar threads

Güveçte Kuru Fasulye Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı kuru fasulye *1 orta boy soğan *1 yemek kaşığı biber salçası *1 adet et bulyon *45 yemek kaşığı sıvı yağ *Su Güveçte Kuru Fasulye Yapılışı Tarifi Yapılışı Kuru fasulyeleri akşamdan ılık suyla ıslatalım Islanıp şişen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
166
Güveçte Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı kuru fasulye *1 baş soğan *1 5 yemek kaşığı salça *3 adet kurutulmuş biber *Yarım çay bardağı sıvı yağ *1 çay kaşığı tane karabiber ( yoksa toz kullanılabilir) *1 adet tavuk bulyon (isteğe bağlı) *Tuz Güveçte Kuru Fasulye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Güveçte Kıymalı Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler *2 5 bardak kuru fasulye *200 gr kadar dana kıyma *34 tane tatlı sivri biber *1 büyük kuru soğan *2 yemek kaşığı biber salçası (tatlı) *2 yemek kaşığı sıvı yağ *1 yemek kaşığı tereyağ *1 iri diş sarımsak *Tuz, karabiber Güveçte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Güveçte Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler *4 su bardağı haşlanmış kuru fasulye *200 gr haşlanmış kuşbaşı et *1 adet kuru soğan *1 yemek kaşığı salça *Kırmızı pul biber *Tuz Güveçte Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Güvecimizin içerisine biraz sıvı yağ alıp yemeklik doğranmış kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Güveçte Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler *3 tane akşamdan suda ıslatılmış kuru fasulye *1 kase kuşbaşı et *1 tane ince kıyılmış soğan *3 tane ince kıyılmış biber *1 yemek kaşığı domates salçası *Yarım yemek kaşığı biber salçası *3 yemek kaşığı tereyağı *Tuz *Pul biber *6 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt