iltasyazilim
FD Üye
Güveçte Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*100 gram dana kuşbaşı
*1 tane mor kuru soğan
*2 tane sivri biber
*Tuz
*Karabiber
*1 kaşık domates salçası
*1 kaşık biber salçası
*Yarım kg kuru fasulye
*Zeytin yağı bir çay bardağından az
Güveçte Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Bir gün önceden kuru fasulyeyi suya koydum, ertesi gün şişmiş olan fasulyeyi güzelce yıkayıp süzelim Bir kapta kuru fasulyenin üstünü geçecek kadar su koyalım ve kaynatalım ki gazını alalım*Kaynadıktan sonra gazını çıkardığımız fasulyelerimizi süzelim Güveçimize sıvı yağımızı dökelim, soğanımızı yemeklik doğrayıp yağla kavuralım, rengi dönene kadar Etlerimizi koyalım, soğanla kavuralım, biberimizi yemeklik doğrayıp ekleyelim kavuralım Salçalarımızı eriyene kadar kavuralım, fasülyelerimizi koyalım, şöyle bir karıştıralım, üstüne ılık su koyalım, göz kararı koyuyorum İçine tuzunu, pul biberini, karabiberini koyalım karıştıralım Güvecimizin ağzını folyoyla kapatalım, 3 yerinden delelim En büyük gözün en kısığına getirelim, ocağımız kısık olmalıdır ki güveçimiz güzel olsun Afiyet olsun
*100 gram dana kuşbaşı
*1 tane mor kuru soğan
*2 tane sivri biber
*Tuz
*Karabiber
*1 kaşık domates salçası
*1 kaşık biber salçası
*Yarım kg kuru fasulye
*Zeytin yağı bir çay bardağından az
Güveçte Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Bir gün önceden kuru fasulyeyi suya koydum, ertesi gün şişmiş olan fasulyeyi güzelce yıkayıp süzelim Bir kapta kuru fasulyenin üstünü geçecek kadar su koyalım ve kaynatalım ki gazını alalım*Kaynadıktan sonra gazını çıkardığımız fasulyelerimizi süzelim Güveçimize sıvı yağımızı dökelim, soğanımızı yemeklik doğrayıp yağla kavuralım, rengi dönene kadar Etlerimizi koyalım, soğanla kavuralım, biberimizi yemeklik doğrayıp ekleyelim kavuralım Salçalarımızı eriyene kadar kavuralım, fasülyelerimizi koyalım, şöyle bir karıştıralım, üstüne ılık su koyalım, göz kararı koyuyorum İçine tuzunu, pul biberini, karabiberini koyalım karıştıralım Güvecimizin ağzını folyoyla kapatalım, 3 yerinden delelim En büyük gözün en kısığına getirelim, ocağımız kısık olmalıdır ki güveçimiz güzel olsun Afiyet olsun