iltasyazilim
FD Üye
Güveçte Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*Yaklaşık 34 Su Bardağı Nohut
*1 Tane Soğan
*1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
*1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
*Sıvıyağ
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı Toz Biber
*Sıcak Su
Güveçte Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı İlk önce geceden tuzlu suda bekletilmiş nohutların suyu süzülür ve düdüklüde haşlanır(Düdüklüde haşlamadan güvece koyarsak pişmesi uzun sürüyor O yüzden ben düdüklüde haşlıyorum )
Soğan yemeklik doğranıp yağda rengi pembeleşinceye kadar kavurulur Salçalar da eklenip biraz daha kavrulur Haşlanan nohutlar da güvece eklenir(Ben daha önce haşlayıp derin dondurucuya koyduğum nohutları kullandım)Nohutlarla birlikte bir iki karıştırılıp tuz, baharatlar ve sıcak su eklenir Nohutlarımız önceden hoşlandığı için güvecin kapağı kapatılıp 10 dakika kadar salça nohut özdeşleşsin diye pişirilir Suyunu çekerse isteğe göre sıcak su ekleyebilir
Afiyet olsun canlar
*Yaklaşık 34 Su Bardağı Nohut
*1 Tane Soğan
*1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
*1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
*Sıvıyağ
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı Toz Biber
*Sıcak Su
Güveçte Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı İlk önce geceden tuzlu suda bekletilmiş nohutların suyu süzülür ve düdüklüde haşlanır(Düdüklüde haşlamadan güvece koyarsak pişmesi uzun sürüyor O yüzden ben düdüklüde haşlıyorum )
Soğan yemeklik doğranıp yağda rengi pembeleşinceye kadar kavurulur Salçalar da eklenip biraz daha kavrulur Haşlanan nohutlar da güvece eklenir(Ben daha önce haşlayıp derin dondurucuya koyduğum nohutları kullandım)Nohutlarla birlikte bir iki karıştırılıp tuz, baharatlar ve sıcak su eklenir Nohutlarımız önceden hoşlandığı için güvecin kapağı kapatılıp 10 dakika kadar salça nohut özdeşleşsin diye pişirilir Suyunu çekerse isteğe göre sıcak su ekleyebilir
Afiyet olsun canlar