iltasyazilim
FD Üye
Güveçte Sarma Dolma Tarifi İçin Malzemeler
*2 bardak pilavlık pirinç
*1 demet maydanoz
*1 orta boy soğan
*1 diş sarımsak
*Tuz
*Kara biber
*1 yemek kaşığı nane
*Kimyon
*1 yemek kaşığı domates
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 kaşık nar ekşisi
*Elinizde varsa kuş başı et
SOSU İÇİN;
*3 bardak sıcak su
*1 kaşık domates salçası
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kara biber
*1 yemek kaşığı nane
*1 tane limon
Güveçte Sarma Dolma Tarifi Yapılışı
Pirinçler, iyice yıkanır suyu süzülür Soğan, sarımsak, maydanoz ,doğranır pirince atılır Sonra salça yağ ve baharatlar ardından 2 kaşık nar ekşisi dökülür Karıştırılır sarmaya başlanır, ben güvecin altına et döşedim daha lezzetli oldu elinizde yoksa koymasanız da olur
SOSU İÇİN, 3 Bardak sıcak suyu genişçe bir kaba koyuyoruz, ardından domates salçamızı ,nane, kara biber, tuz ve limonu sıkıp döküyoruz, iyice karıştırıyoruz Sarmalara döküp folyoyla kapatıp taş fırında pişiriyoruz Pişiyor Taş fırında tadı daha güzel oluyor
*2 bardak pilavlık pirinç
*1 demet maydanoz
*1 orta boy soğan
*1 diş sarımsak
*Tuz
*Kara biber
*1 yemek kaşığı nane
*Kimyon
*1 yemek kaşığı domates
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 kaşık nar ekşisi
*Elinizde varsa kuş başı et
SOSU İÇİN;
*3 bardak sıcak su
*1 kaşık domates salçası
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kara biber
*1 yemek kaşığı nane
*1 tane limon
Güveçte Sarma Dolma Tarifi Yapılışı
Pirinçler, iyice yıkanır suyu süzülür Soğan, sarımsak, maydanoz ,doğranır pirince atılır Sonra salça yağ ve baharatlar ardından 2 kaşık nar ekşisi dökülür Karıştırılır sarmaya başlanır, ben güvecin altına et döşedim daha lezzetli oldu elinizde yoksa koymasanız da olur
SOSU İÇİN, 3 Bardak sıcak suyu genişçe bir kaba koyuyoruz, ardından domates salçamızı ,nane, kara biber, tuz ve limonu sıkıp döküyoruz, iyice karıştırıyoruz Sarmalara döküp folyoyla kapatıp taş fırında pişiriyoruz Pişiyor Taş fırında tadı daha güzel oluyor