iltasyazilim
FD Üye
Güveçte Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo kuzu kuşbaşı
*1 kilo taze fasulye
*Yarım kilo yumuşak domates
*2 ince yeşil biber
*1 baş kuru soğan
*Tuz, karabiber, salça, sıvı yağ
Güveçte Taze Fasulye Tarifi Yapılışı
Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın süzgeçte bekletin Güveci ocağa koyun altını yakın hiç sıvı yağ koymadan eti koyun ve rengi dönene kadar ara sıra karıştırın Bu işleme mühürleme deniyor Rengi döndükten sonra Güvecin yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin ve ara ara karıştırarak o suyu tamamen çekmesini bekleyin (biraz zaman alıyor ama etin yumuşacık olması için bu şart ) Et suyu çektikten sonra soğan ve biberi ekleyin öldürün Ardından salça ve tuz hariç diğer baharatları ekleyin( tuzu yemeği ocaktan almadan önce yani en son atın ki eti sertleştirmesin ) ve bir su bardağı su ekleyin Salçasını ve baharatlarını ete iyice yedirin Süzgeçte süzdüğünüz taze fasulyeleri ekleyin karıştırın 5 dakika kadar bu şekilde pişirin Domatesleri soyun ve çok küçük olacak şekilde doğrayın en üstüne doğradığınız domatesleri ekleyin ve kapağını kapatın Üstüne de güvecin yarısını geçecek şekilde su ekleyin Pişmesini biraz uzun sürüyor ama lezzeti harika
*Yarım kilo kuzu kuşbaşı
*1 kilo taze fasulye
*Yarım kilo yumuşak domates
*2 ince yeşil biber
*1 baş kuru soğan
*Tuz, karabiber, salça, sıvı yağ
Güveçte Taze Fasulye Tarifi Yapılışı
Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın süzgeçte bekletin Güveci ocağa koyun altını yakın hiç sıvı yağ koymadan eti koyun ve rengi dönene kadar ara sıra karıştırın Bu işleme mühürleme deniyor Rengi döndükten sonra Güvecin yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin ve ara ara karıştırarak o suyu tamamen çekmesini bekleyin (biraz zaman alıyor ama etin yumuşacık olması için bu şart ) Et suyu çektikten sonra soğan ve biberi ekleyin öldürün Ardından salça ve tuz hariç diğer baharatları ekleyin( tuzu yemeği ocaktan almadan önce yani en son atın ki eti sertleştirmesin ) ve bir su bardağı su ekleyin Salçasını ve baharatlarını ete iyice yedirin Süzgeçte süzdüğünüz taze fasulyeleri ekleyin karıştırın 5 dakika kadar bu şekilde pişirin Domatesleri soyun ve çok küçük olacak şekilde doğrayın en üstüne doğradığınız domatesleri ekleyin ve kapağını kapatın Üstüne de güvecin yarısını geçecek şekilde su ekleyin Pişmesini biraz uzun sürüyor ama lezzeti harika