iltasyazilim
FD Üye
Güveçte Türlü Tarifi İçin Malzemeler
*200 gram kuşbaşı et
*1 tane soğan
*Yarım kilo taze fasulye
*3 tane orta boy patates
*1 tane kapya biber
*2 tane domates
*1 tane patlıcan
*1 tane kabak
*1 tane havuç
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 çorba kaşığı tereyağı
Güveçte Türlü Tarifi Yapılışı İlk olarak kuşbaşı et haşlamaya koyulur Etimiz haşlanırken biz malzemeleri hazırlayalım Fasulyeler kırılır, patatesler, patlıcan, kabak, havuç hepsi doğranır ve geniş bi kaba alınır baharat ve tuz eklenip karıştırılır Güveciniz varsa güvece yoksa normal bir tencereye de olur sıvı yağ alınır, yemeklik doğradığımız soğanlar kavrulur, soğanlar kavrulunca haşladığımız et süzülüp eklenir ve soğanla kavrulur Ben domates kullandım dilerseniz salçada koyabilirsiniz etten sonra salçanız ya da rendelediğiniz domates koyulur Geniş bir kapta karıştırdığımız sebzeler güvece eklenir, haşladığınız etteki su güvece eklenir En üstede tereyağı konur (fazla su koymayın sebzelerde suyunu verecektir) Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirilir kaynayınca kısık ateşte 1 saat pişirilir Afiyet şifa olsun
*200 gram kuşbaşı et
*1 tane soğan
*Yarım kilo taze fasulye
*3 tane orta boy patates
*1 tane kapya biber
*2 tane domates
*1 tane patlıcan
*1 tane kabak
*1 tane havuç
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 çorba kaşığı tereyağı
Güveçte Türlü Tarifi Yapılışı İlk olarak kuşbaşı et haşlamaya koyulur Etimiz haşlanırken biz malzemeleri hazırlayalım Fasulyeler kırılır, patatesler, patlıcan, kabak, havuç hepsi doğranır ve geniş bi kaba alınır baharat ve tuz eklenip karıştırılır Güveciniz varsa güvece yoksa normal bir tencereye de olur sıvı yağ alınır, yemeklik doğradığımız soğanlar kavrulur, soğanlar kavrulunca haşladığımız et süzülüp eklenir ve soğanla kavrulur Ben domates kullandım dilerseniz salçada koyabilirsiniz etten sonra salçanız ya da rendelediğiniz domates koyulur Geniş bir kapta karıştırdığımız sebzeler güvece eklenir, haşladığınız etteki su güvece eklenir En üstede tereyağı konur (fazla su koymayın sebzelerde suyunu verecektir) Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirilir kaynayınca kısık ateşte 1 saat pişirilir Afiyet şifa olsun