Güveçte pişen yemekler tencere yemeklerine nazaran daha yavaş hazırlansa da çok daha lezzetli olmaktadır. Güveçte ağır ağır pişen yemekler bilhassa et yemekleri hazırlarken tercih edilmektedir. Pekala güveçte et yemeği nasıl pişirilir?
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN
Üretimi kolay ve bir o kadar lezzetli olan soğanlı güveçte et yahnisi sizin vaktinizi fazla almadan hoş bir yemek yapmanızı sağlayacak. Bilhassa mesken hanımlarının gelen konuklarına karşı çok kısa müddette yapacağı ve servis edebileceği arpacık soğanlı güveç içine konulacak materyaller sayesinde de hayli lezzetli olmaktadır. Özellikle bu yemeğe atacağınız karabiberinizin top halinde olması yemeğinizi daha hoş yapacaktır. Bide bu yemekte dahil yapacağınız birçok yemekte kekiği en son atmanız kekiğin yemeğe daha fazla tat katmasını sağlayacaktır. Sofralarda ana yemek olarak servis edilen hem lezzetli hem de doyurucu olan yahni, güveçte pişirildiği vakit lezzetine lezzet katmaktadır. Gereçlerin güvece atılmasından sonra kısık ateşte yavaş yavaş pişmesiyle hazırlanan güveçte yahni, baharatla zenginleştirilmektedir. Nermin'in Enfes Mutfağından güveçte yahni tanımı...
GÜVEÇTE ET YAHNİ TANIMI:
MATERYALLER
Yarım kg kuzu eti
1 kg domates
5-6 adet sivri biber
1 adet patlıcan
1 adet patates
1 adet havuç
defne yaprağı
Soğan
Domates salçası
Biber salçası
YAPILIŞI
Birinci olarak soğanlar ince ince kıyın ve güvecin içine atın.
Akabinde üzerine büyük kesimlere bölünen kuzu etini ekleyin.
Etlerin üzerine patlıcan, biber, havuç, patates, domates ekleyin.
Tüm gereçler güvece dizildikten sonra domates sosu hazırlayın.
Biber salçası, biber salçası ve yarım bardak kadar suyu karıştırın.
Akabinde isteğe bağlı olarak baharatları ekleyin ve iyice yarıştırın.
Hazırlanan sosu güvece dökün ve tuzu ekledikten sonra ocağa alın.
Yaklaşık 1 saat kadar pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...