Son günlerde en çok aranan tarifler arasında listenin başında yer alan yoğurt tatlısını porsiyonluk bir şekilde hazırlamak ister misiniz? Bunun için fırın güveçlerini kullanabilirsiniz. Güveçte yapacağınız yoğurt tatlısı adeta dışarıdan alınmış gibi olacak. Karşınızda güveç yoğurt tatlısının pratik tarifi:
Porsiyonluk güveçlerde genellikle ana yemekler pişirilir. Ancak bu tarifimiz bir tatlı. Hem şerbet hem de kekle buluşan irmik sayesinde çok seveceğiniz bu tatlı vazgeçilmeziniz olacak. Üstelik yapılışı çok kolay ve pratik olduğu için de sıkışık zamanlarda hemen başvurulacaklar listenizin baş sıralarında yer alacak. Her evde bulunan standart malzemeler dışında farklı bir malzeme gerekmeden kolayca yapılan yoğurt tatlısının tadına doyum olmayacak. Peki güveçte yoğurt tatlısı olur mu?
GÜVEÇTE YOĞURT TATLISI TARİFİ:
MALZEMELER
Keki için;
3 adet yumurta
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı un
2,5 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için;
3,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 dilim limon
YAPILIŞI
Tarife öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayın. Tencereye şeker ve suyu karıştırın. Kaynayan şerbete 1 dilim limonu ekleyin.
Ardından şeker ve yumurtaları bir kasede köpük köpük olana kadar çırpın.
Kalan malzemeleri de ekledikten sonra güveç kaselerinin içerisine hazırladığınız kek karışımını dökün.
Kaselerin kırılmaması için fırın tepsisine yerleştirin. F160 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
Daha sonra pişen kekin üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbet çektikten sonra antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...