Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güzel İsim Güzel Yemek: Kadınbudu Köfte Tarifi

Güzel İsim Güzel Yemek: Kadınbudu Köfte Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
2 yemek kaşığı
ayçiçek yağı
400 gram
orta yağlı kıyma
1 adet
yumurta
1 adet
kuru soğan
2 diş
sarımsak
1 çay bardağı
haşlanmış pirinç
1 çay kaşığı
tuz
12 çay kaşığı
karabiber
12 çay kaşığı
kimyon
Köfteleri kızartmak için:1 su bardağı
ayçiçek yağı
1 çay bardağı
un
1 adet
yumurta

Pişirme Önerisi
Arta kalan pirinç pilavını kadınbudu köfte yapımında kullanarak değerlendirebilirsiniz

Nasıl Yapılır?
Kuru soğan ve sarımsakları çok küçük parçalar halinde doğrayın
Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın Doğradığınız soğan ve sarımsakları renk alana kadar kavurun
Kavrulan soğanlara kıymanın yarısını ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurma işlemini sürdürün Tuz, karabiber ve kimyon ekleyin
Kavrulmuş kıymayı soğuması için; oval bir karıştırma kabına alarak 10 dakika kadar bekletin
Soğuyan harca kalan kıymayı, yumurtayı ve haşlanmış pirinci ekledikten sonra yoğurun
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avuç içinizde bastırarak yassı köfteler hazırlayın
Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın Yumurtayı çırpın, unu düz bir servis tabağına alın
Köfteleri sırasıyla; una ve çırpılmış yumurtaya buladıktan sonra kızgın yağda ters yüz ederek kızartın
Fazla yağını bırakması için; kağıt havlu serili bir servis tabağına aldığınız köfteleri biraz beklettikten sonra ılık olarak servis edin Sevdiklerinizle paylaşın

 

Similar threads

Davet sofralarında en çok tercih edilen yemeklerden biri de köftedir. Her yörenin kendine has bir köftesi kesinlikle bulunur. Farklı imali ve besleyici ile dikkat çeken köftelerden bir tanesi de kadınbudu köftesidir. İsmi her ne kadar kulağa tuhaf gelse de yiyenleri mest eden bir köfte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Arta kalan pilavı değerlendirmek için hem de akşam yemeğinde farklı tarifler denemek istiyorsanız kadınbudu köfteyi yapabilirsiniz. Kıyma ile pirincin en uyumlu beraberliklerinden biri olan kadınbudu köfte, hem göze hem de damağa hitap eden bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Geleneksel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
MALZEMELER 600 gr Kıyma 1 Adet Soğan 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber 2 Adet Yumurta Sarısı 1 Kahve Fincanı Haşlanmış Pirinç 1 Su Bardağı Un Tuz Ayçiçek Yağı HAZIRLANIŞI Kıymayı geniş bir kaba alın Rendelediğiniz kuru soğanı, 1 çay kaşığı karabiberi, kırmızıbiberi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Malzemeler 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 adet orta boy kuru soğan 6 su bardağı sıcak su 12 su bardağı kesme makarna (arzuya göre) 1 çay kaşığı tuz Köftesi için: 300 gram az yağlı kıyma 2 yemek kaşığı kırık pirinç 1 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı pul biber 14 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Arta kalan pilavı değerlendirmek için hem de akşam yemeğinde farklı tarifler denemek istiyorsanız kadınbudu köfteyi yapabilirsiniz. Kıyma ile pirincin en uyumlu beraberliklerinden biri olan kadınbudu köfte, hem göze hem de damağa hitap eden bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Geleneksel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt