iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
2 yemek kaşığı
ayçiçek yağı
400 gram
orta yağlı kıyma
1 adet
yumurta
1 adet
kuru soğan
2 diş
sarımsak
1 çay bardağı
haşlanmış pirinç
1 çay kaşığı
tuz
12 çay kaşığı
karabiber
12 çay kaşığı
kimyon
Köfteleri kızartmak için:1 su bardağı
ayçiçek yağı
1 çay bardağı
un
1 adet
yumurta
Pişirme Önerisi
Arta kalan pirinç pilavını kadınbudu köfte yapımında kullanarak değerlendirebilirsiniz
Nasıl Yapılır?
Kuru soğan ve sarımsakları çok küçük parçalar halinde doğrayın
Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın Doğradığınız soğan ve sarımsakları renk alana kadar kavurun
Kavrulan soğanlara kıymanın yarısını ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurma işlemini sürdürün Tuz, karabiber ve kimyon ekleyin
Kavrulmuş kıymayı soğuması için; oval bir karıştırma kabına alarak 10 dakika kadar bekletin
Soğuyan harca kalan kıymayı, yumurtayı ve haşlanmış pirinci ekledikten sonra yoğurun
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avuç içinizde bastırarak yassı köfteler hazırlayın
Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın Yumurtayı çırpın, unu düz bir servis tabağına alın
Köfteleri sırasıyla; una ve çırpılmış yumurtaya buladıktan sonra kızgın yağda ters yüz ederek kızartın
Fazla yağını bırakması için; kağıt havlu serili bir servis tabağına aldığınız köfteleri biraz beklettikten sonra ılık olarak servis edin Sevdiklerinizle paylaşın
2 yemek kaşığı
ayçiçek yağı
400 gram
orta yağlı kıyma
1 adet
yumurta
1 adet
kuru soğan
2 diş
sarımsak
1 çay bardağı
haşlanmış pirinç
1 çay kaşığı
tuz
12 çay kaşığı
karabiber
12 çay kaşığı
kimyon
Köfteleri kızartmak için:1 su bardağı
ayçiçek yağı
1 çay bardağı
un
1 adet
yumurta
Pişirme Önerisi
Arta kalan pirinç pilavını kadınbudu köfte yapımında kullanarak değerlendirebilirsiniz
Nasıl Yapılır?
Kuru soğan ve sarımsakları çok küçük parçalar halinde doğrayın
Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın Doğradığınız soğan ve sarımsakları renk alana kadar kavurun
Kavrulan soğanlara kıymanın yarısını ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurma işlemini sürdürün Tuz, karabiber ve kimyon ekleyin
Kavrulmuş kıymayı soğuması için; oval bir karıştırma kabına alarak 10 dakika kadar bekletin
Soğuyan harca kalan kıymayı, yumurtayı ve haşlanmış pirinci ekledikten sonra yoğurun
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avuç içinizde bastırarak yassı köfteler hazırlayın
Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın Yumurtayı çırpın, unu düz bir servis tabağına alın
Köfteleri sırasıyla; una ve çırpılmış yumurtaya buladıktan sonra kızgın yağda ters yüz ederek kızartın
Fazla yağını bırakması için; kağıt havlu serili bir servis tabağına aldığınız köfteleri biraz beklettikten sonra ılık olarak servis edin Sevdiklerinizle paylaşın