HOŞ Namaz Kilabİlİyor Muyuz? بِسْــــــــــــــــــــــمِاﷲِارَّحْمَنِارَّحِيم Bismillahirrahmanirrahim Hâtemi Zâhid (ks)hazretleri Âsım İbni Yûsuf hazretlerinin yanında geldiğinde Âsım (kuddise sırruh) ona sordu: Ey Hâtem namaz kılmayı güzel becerebiliyor musun? O da 'Evet'deyince, Âsım (ks): Peki, nasıl kılıyorsun? diye sordu Hâtemi Zâhid hazretleri başladı anlatmaya: Namaz vakti yaklaştığında abdestimi sünnet üzere tazeliyorum ve namaz kılacağım yere dikiliyorum Tâ oysa her uzvum yerleşiyor Sonra Kâbe'yi iki kaşımın aralarında, Makâmı İbrahimi göğsümün hizasında, Allah Teâlâ'yı mekândan münezzeh (pâk ve uzakta) olduğu halde başımda hâzır ve kalbimdeki her şeyi bilir halde görüyorum Güya ayağım sırat köprüsünün üzerinde; cennet sağımda, cehennem solumda, ölüm meleğini de arkamda hissediyorum ve kılacağım namazın son namazım olduğunu düşünüyorum Sonra ihsan ile (Mevlâ'yı görür gibi) iftitah tekbirini tekbirini alıyorum, tefekkürle okuyorum, tevâzû ile rükûa eğiliyorum, tazarrû ile secdeye kapanıyorum Sonradan tamamıyla oturuyor, ümitle teşehhütte bulunuyor ve sünnet üzere selâm veriyorum Sonradan da o namazı ihlâsa teslim ediyor, korkuyla ümit aralarında kalkıyorum ve bu hâl üzere sabra devam ediyorum Bunu duyan Âsam hazretleri: Ey Hâtem!Senin namazın böylemi? diye sordu O da: Evet otuz senedir böyle namaz kılıyorum! deyince Âsım hazretleri gözyaşları içinde şunları söyledi: Ben daha bu zamana değin hiç böyle bir namaz kılamadım بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم