Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güzel Sözler

Güzel Sözler

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
·Sen ki, Allah'ın bakdiye hitap ettiği varlıksın Niçin
bu yoldan körler gibi yürüyüp geçiyorsun? Bahar rüzgarı
gibi güllerin üzerinden geçip gitme, gülistanın manasına dal

*Uykuyu hafif ölüm, ölümü de ağır uyku bil (Muhammed İkbal)

Allah'a, emrine teslim olmakla yaklaşılabilir
Düşünmekle, hayal ile değil Gazali

“Yok olan her canlı türü,yok edilen bir ayettirTabiatı tahrip etmekle,ilahi vahyi tahrif etmek arasında fark yoktur Mustafa islamoğlu

“Müslüman,tabiatın da kendisinden emin olduğu kimsedir Mustafa islamoğlu

Bize yutturulmak istenen resmi güçlerce okullarda yutturulmak istenen batı gerçekleri hayasız batı soygununu örtbas etmek için tertiplenmiş kapitalist burjuva gerçekleridir Kemal Tahir

AKILCILIKTA BASKI ALTINA ALINMIŞ BİR AKILLILIK,
AKILLILIKTA İSE DİSİPLİNE SOKULMUŞ BİR AKILCILIK VARDIR
BÜTÜN MESELE AKLIN BİR ŞİRK UNSURU HALİNE GİRİP GİRMEDİĞİNDEDİR ismet özel

Şeytanın sana düşman oluşu, Allah'a yönelmen içindir Ataullah iskenderi

İnsan, meyvanın çekirdeğini taşıması gibi ölümü kendi içinde taşımaktadır Rilke

Yarabbi! Eğer ben sana Cehennem korkusuyla ibadet ediyorsam, yak beni Cehenneminde Eğer ben sana Cennet ümidiyle ibadet ediyorsam, kov beni Cennetinden Ama ben Sana sırf Sen olduğun için ibadet ediyorsam, ölümsüz güzelliğini esirgeme benden Adeviyye

İlk insan kendine ve çevresine baktığı zaman nasıl mıdemiştir,niçin mi? Peygamberler bu soruya niçindemiştir diye cevap veriyorlar Niçin? sorusunu gördüğümüz her yerde, dini var kabul etmek zorundayız Hangi din olursa olsun, ne biçim ve kalitede olursa olsun bu böyledir
Felsefe, niçin sorusuna, dinin ikinci plana ittiği bir güçle cevap vermek cehdinin ürünüdür Lakin bu cehdin başarıya ulaştığını kabul edecek durumda değiliz Ölmez sorumuz karşısında akıl kalbe, sezgiye mağlup olmuş görünüyor Yirminci yüzyıl bu mağlubiyetin reddedilmez bir şahidi oldu Peyami safa

Batı bilimi; dünyayı daha iyi anlamamıza yada daha iyi yaşamamıza imkan sağladığı için değil de, daha iyi silahlar ürettiği için kabul edildi Bu bilim altında, maddeci ve saldırgan bir uygarlık yatıyor Paul k peyerabeno

Seni ibadet yapmaya layık görmesi, Allahın armağanı olarak sana yeter Ataullah iskenderi

Dünyevi şeylerin huzur vereceğini zannetmek, huzursuzluğun kaynağıdır Ali suad

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor Allah için söyleyin bana, Muhammedi'den olanlar nerede? Yahya bin muaz

Ancak Allaha inandığım zaman yaşadığımı anladım Tolstoy

İman, kişinin cüzi iradesini kullandıktan sonra, Allahın kalbine verdiği nurdur Taftazani

Emir vermeye alışmayın Ben vâlidenizden su dahi istemem Emir vermekle
sözün rûhu ölür İhbar, emirden daha müessirdir (tesirlidir) Misâl: Benim oğlum sigara içmez değil mi?gibi Shtunahan

Bu dünyanın cefâsından sefâsına sıra gelmez, gâfil olmayın, ilme çalışın,
geçen günler geri gelmez Shtunahan

Elimizde olan şeyleri çok seyrek düşünürüz eksik olanları ise daima Schopenhauer

Batı, tarihin en büyük günahıdır garaudy
Hedefe varmak için inanmak yetmez, yürümek de gerek Ali suad

Şeytana kızacağına, bir iyi iş yap, onu kızdır Ali suad

Terkedemediğin alışkanlık, senin putundur! Ahulusi

İnanıyorum, eğer güneş parlaklığını kaybederse ve etrafındaki ağaçlar ölmeye başlarsa, yine de ümitle dolu olacaksın Eğer rüzgarlar artık yaşlanmışsa ve denizler kurumaya yüz tutmuşsa, yine de sevgiyle dolu olacaksın Sorma bana Neden ? ÇÜNKÜ;ALLAHA İNANIYORUM Yusuf islam

her soruya cevap veren, her gördüğünden bahseden ve her bildiğini anlatan kimse gördüğünde o şahsın cahil olduğunu anla! Ataullah iskenderi

İçimizden biri köprü olmaya razı olmazsa, kıyamete kadar bu suyun kıyılarını bekleriz Arif Nihat asya

Merak, akıl midesinin guruldamasıdır Ali suad

Eğriye 'eğri' bakan, eğriyi 'doğru' görür Ali suad

Bir atoma giremeyen 'tesadüf', hayatımıza girebilir mi hiç? Ali suad

Allaha yakınlaşman Onun sana yakınlığının şuuruna varmandır Ataullah iskenderi

Büyümek için büyümek, bir kanser hücresinin ideolojisidir Eabbey

İnkar, aklın yüzkarası!'İnanıyorum' diyoruz Acaba günümüzün ne kadarını 'inandığımızı yaşayarak' geçiriyoruz? Ali suad

Dünyadan ebedilik isteme! Kendisinde yok ki sana versin Ali suad

İman insana, kendinden başkasını da sevmeyi öğretir Ali suad

Kabukta dolaşan böcek meyvanın tadını alamaz Dwebster

Önce doğruyu bilmek gerekir Doğru bilinirse yalnış da bilinir, ama önce yalnış bilinirse doğruya ulaşılamaz farabi

Bir kimsenin malını nereden kazandığını öğrenmek istiyorsanız,
onu nereye harcadığına bakınız Hasan basri

Yaşamak için yemeli, yemek için yaşamamalı Hzisa

Sadık dost, arkadaşının ayıplarını görünce ihtar eder,
ifşa etmez Şafii

Şiddet göstermeksizin kuvvetli, zayıflık belirtmeksizin yumuşak ol Hzömer

Bilmediğin adamı meth etme şafii

Derdi dünya olanın değeri, bağırsaklarındaki kadardır Şafii

Şehveti nefsine galip olanlar, ibadetle meşgul olsunlar şafii

İki kişinin darıldıktan sonra birbirinin ayıplarını ortaya
çıkarması münafıklık alametidir şafii

Yüksekliği istedim; onu, alçak gönüllülükte buldum