Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güzln Abla Kendini Aşmış

Güzln Abla Kendini Aşmış
0
40

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Güzln Abla Kendini Aşmış İzmir'den MT soruyor: Ben 38 yaşında, kimya öğretmeni bir genç bayanım Üç ay değin önce kısmetim açıldı ve iyi niyetli bir gençle tanıştım Geçen hafta da nişanlandık Mutluluktan uçuyordum ama dün laboratuarda korkunç bir şey keşfettim Nişanlımın bana aldığı yüzüğü sınamak için civaya attım, ve maalesef yüzdü Halbuki saf altının özgül ağırlığı civanınkinden pozitif, batması gerekirdi Seslenmek bana aldığı yüzük saf altın değil, öyleyse sevgisi de saf olamaz Acilen ben bu civayı nişanlımın yemeğine koyup bu işi bitirmeyi düşünüyorum, ne dersiniz? Güzin Ablanın Cevabı: Arşimet'in hayatına her yönüyle vakıf olduğunuz anlaşılıyor Yalnız yüzey gerilimini hesaba katmamışsınız, civanın yüzey gerilimi suyunkinden fazla daha fazladır, böylece kendinden ağır cisimleri de kaldırabilir, çünkü o cisim batarken ortaya çıkartacağı yüzey için harcaması gereken enerji, kendi potansiyel enerjisinden artı olabilir Keza civanın saf olmama ihtimali de var, o yüzden ani kararlar vermeyin derim Bu da okur yorumu; Civanin yüzey gerilimi Civa yüzey gerilimi en yüksek sıvılardan biridir Suyun yüzey gerilimi 73 dynecm, etil alkolün 223 dynecm iken civanınki 480 dynecmICODEdir Yüzey gerilimi doğru yoğunlugu sudan pozitif olmasına rağmen bir dikiş iğnesini yüzdürmeniz mümkündür Civanın ise sudan takriben 7 kat daha pozitif yüzey gerilimine sahip olduğunu düşünürsek yüzeyinde bir yüzüğün batmadan yüzmesi olası görünüyor Denemek lüzum 1549148407 1549148407guzlnablakendiniasmis5c56210151daaguzlnablakendiniasmis5c56210151daa http:wwwturkforumnetimagessmiliessmilegif Fakat bunu sınamak isteyenlere ufak bir hatırlatma Civa buharı epeyce zehirlidir Civanın toksisite limiti 1 m3 hava için yalnızca 005 gICODEdir  

858,496Konular
981,781Mesajlar
29,852Kullanıcılar
han53Son üye
Üst Alt