Cumhurbaşkanlığı İrtibat Lideri Fahrettin Altun’un “Halkımızın gerçek haber alma hakkını, genel olarak medyamızın prestijini garanti altına almak için çalışacağız. Habertürk'ü kınıyoruz" açıklamalarına Habertürk televizyonu sunucusu Mehmet Akif Ersoy’dan karşılık geldi.
Twitter hesabından 2 görüntü paylaşan Ersoy “İrtibat Başkanı’nın gazetecileri düzeltmek yerine bir kurumu direkt maksat alan açıklama yapması gerçekten şaşırtan. Ortada bir yanılgı bile varsa, diyelim ki Habertürk müellifi kusurlu bile yazmış olsa da bu şunu getirir; parti içerisinde biri yanlış yaptığında - o yanlışların içeriğini söylemeyeceğim- direkt partiyi yahut ittifakı gaye almak ne kadar makuldur?” diye konuştu.
Ersoy “Aynı vakitte Cumhurbaşkanlığı’nın itibarı Türkiye’nin itibarıdır. Bu itibarı korumak herkesin görevidir. Hasebiyle Cumhurbaşkanı’nı o yorgunlukla medya karşısına, canlı yayına çıkartmak bir kazadır, bir yanılgıdır bence. Onu da geçiyorum. Bu, Türkiye’nin memleketler arası alandaki itibarı açısından da bir problemdir. Bunu şapkamızı önümüze alıp düşünmemiz gerekirken çıkıp da bir müellifinin yazdığı yazı üzerine Habertürk’ü bu formda itham etmenin haksızlık olduğunu düşünüyorum. Ben AK Parti’nin de bu türlü bir yaklaşımı olacağını düşünmüyorum. Herhalde AK Partili vekiller, bakanlar, sıkıntıyı takip edenler fotoğrafa baktıklarında, o fotoğrafın ne tabir ettiğini objektif formda göreceklerdir diye düşünüyorum. Hasebiyle Sayın Fahrettin Altun’un bu paylaşımını ben de kınıyorum” sözlerini kullandı.
Altun'un paylaşımı için
Tartışmaları başlatan manzaralar.
Sputnik Türkiye ve Twitter