Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hacamat

Hacamat
0
65

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Hacamat hacamat malzemeleri arkadaşlar alternatif tıpla ilgili fazla ilginç bir usul buldum bunu sizinle paylaşayım seçme parça: Hacamat Nedir? Peygamberimiz (sav)’in sağlıkla ilgili tavsiyelerinden ve bana kalırsa başvuru formu ettiği sünnetlerindendir Hacamat, sebebi emin bir hastalığın tedavisi olmaktan ziyade, kan fazlalığının, vücutta meydana getirdiği rahatsızlıkları onarmak için kullanılan bir çare usûlüdür Hacamat’la alınan kan pak kan yok, kirli, koyu, pıhtılaşmış, derinin altındaki durağan kandır Bu kan, damardan değil deriden alınır Hacamat’la pıhtılaşmış koyu kan alınınca, vücuttaki kanın akıcılık özelliği artar ve dolaşımı kolaylaşır Cilt hafifçe bir neşter ile çizilir ve üstüne ağzı geniş bir cam kavanoz kapatılarak emici gücün etkisi oluşturulur ve lekeli kan vücuttan çıkarılır Bu usul, vücudun değişik yerlerine uygulanmakta ve hasta organa yakın yerler bilhassa tercih edilmektedir Kullanılan malzemenin hijyenik olması gerekir Hacamatın hiçbir ast etkisi olmadığı gibi en ince ayrıntısına kadar doğaldır Hiçbir acı vermez ve iz bırakmaz Benzer gün iyileşme görülür ve vücutta rahatlama olur En hızlı tedavi usûlüdür Hacamatla tedavi binlerce yıldır uygulanan en eski tedavi usûlü olup, günümüzde de Asya, Afrika ve Uzak Doğu Ülkelerinde yaygın olarak uygulanmaktadır Avrupa da son yıllarda alternatif tıp olarak uygulanmaya başlanmıştır Rasûlullah (sav), baş ağrısından dolayı alnının her iki yanından, zehirlenmeden dolayı her iki omuz başı arasından, topuğundaki bir incinmeden nedeniyle da ayağının üzerinden kan aldırmıştır (1) Rasûlullah (sav)’in hanımları da hacamat yaptırmıştır Rasûlullah (sav): “Miraç’tan inerken hangi Melek cemaatine rastlasam, ey Muhammed (sav)! ümmetine hacamat olmalarını emret dediler buyurmuştur Hayber’de zehirli koyun etinden zehirlendiği vakit, Cebrail (as) kendisine, hemencecik kafasının ardındaki hacamat yaptırmasını söylemiştir İbn Ömer (ra) şöyle buyurdu: Ben, Rasûlullah (sav)’den şu buyruğu işittim: “Hacamat elde etmek aç karnına daha faydalıdır Hacamat olmak aklı ve hıfzetme (ezberleme) gücünü arttırır (2) Tekrar bir Hadisi şeriflerinde: “Hacamat her hastalığa faydalıdır, uyanık olun hacamat olun buyurmuştur Kafadan hacamat edinmek; delilik, cüzzam, gece körlüğü, alaca, baş ağrısı, diş, göz, kulak gibi hastalıklara ve daha birçok hastalığa şifadır Hacamat’ın şifasını bilen büyük âlimler üç ayda bir hacamat olurlardı Hacamat 70 hastalığa şifadır Bunlardan bazıları; Kanser, cilt hastalıkları, sedef hastalığı, kısırlık, senaryo talep eden kronikleşmiş çoğu hastalıklar, migren, romatizma, mide, bağırsak rahatsızlıkları, karaciğer yetersizliği, zihinsel ve ruhsal birçok hastalıklarda, böbrek hastalıklarında kan vermenin faydaları belirgindir  

858,496Konular
981,849Mesajlar
29,894Kullanıcılar
Üst Alt