Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hacettepe'de Öğrencinin Mezuniyet Konuşması Dekan Tarafından Engellenmeye Çalışıldı

Hacettepe'de Öğrencinin Mezuniyet Konuşması Dekan Tarafından Engellenmeye Çalışıldı
0
100

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde mezuniyet konuşması yapan öğrencinin kelamları Dekan Deniz Demiryürek tarafından engellenmeye çalışıldı. Salondan yükselen ağır yansılar sonrasında Dekan Demiryürek öğrencinin konuşmasına müsaade vermek zorunda kaldı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet merasiminde reaksiyon çeken bir olay yaşandı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Kaya Avşar, mezuniyet konuşmasını yaparken Fakülte dekanı Deniz Demiryürek tarafından engellenmeye çalışıldı. Salonda bulunan iştirakçilerin reaksiyonu üzerine öğrenci Avşar konuşmasına devam etti. O anlar cep telefonu ile kaydedildi.

"Bilim demokrasinin ön planda olduğu özgür platformalarda ilerler"????

Medyascope'un aktardığı habere nazaran, Tıp Fakültesi öğrencisi Kaya Avşar’ın engellenmeye çalışıldığı konuşma şöyle:

“Mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkmalıyız. Bilim, baskıların, siyasi telaşların olmadığı demokrasinin ön planda olduğu özgür platformlarda ilerler. Aidiyet duygusu yüksek akademisyenlerimizin kendi yazgılarını kendileri belirlediğinde daha ileri gidebileceğimizi düşünüyorum. Üniversitemiz takımlarının dahil olmak üzere öncelikle siyasalların beklentilerini karşılamaktan çok üniversitemizdeki bilim insanlarının isteklerinin kıymetlendirilmek olmalıdır”

Bu kelamlar üzerine salonda salonda büyük bir alkış koptu. Fakülte dekanı Demiryürek ise, Avşar’ın konuşmasını engellemeye çalıştı. İkili ortasında kısa bir tartışma yaşandı. Dekanın bu hareketinden sonra salonda reaksiyonlar yükseldi. Reaksiyonlar üzerine Dekan Avşar’dan uzaklaşarak konuşmasını yapmasına müsaade verdi.

Konuşmasına devam eden Avşar, “Türkiye’deki bütün akademisyenlerin desteklenmesi, ilmin aydınlattığı üniversitelerde demokrasinin hakim olması gerektiğine inanıyorum. Hayatta en gerçek mürşit ilimdir” diyerek kelamlarını sonlandırdı.

Sosyal medyada Kaya Avşar'ın konuşmasına takviye, Dekan Deniz Demiryürek'in müdahalesine reaksiyon var...