iltasyazilim
FD Üye
Hacivatla Karagöz'ün kısa diyalogları kısaca
Sayfamızda Hacivat ile Karagöz diyalogları bulabilirsiniz kısa ve uzun edinmek üzere aradığınız Hacivat Karagöz diyalogları sizlerle
İftarın Böylesi
(İki arkadaş yolda karşılaşırlar)
HACİVAT Aman efendim, canım efendim! Böyle nereden gelip nereye gidiyorsun Karagöz'üm?
KARAGÖZ Hay hay, dereden gelip dereye gidiyorum Hacı Cavcav!
HACİVAT Hah hah hah! Seninle anlaşıp konuşmak için bin düşünüp bir bildirmek lâzım Söylediklerime anında de neler bulup benzetiyorsun, neler uydurup yetiştiriyorsun!
KARAGÖZ Köftehor, benzettiklerimle uydurduklarım hoşuna gitmiyorsa başka dost bul kendine!
HACİVAT Canım yalnız benim değil, tüm dünyanın hoşuna gidiyor amma ara sıra de insanın canını sıkıyorsun?
KARAGÖZ Beni rahat bırak da kendi yoluna git!
HACİVAT Ne çağırmak efendim, konuşa konuşa beraberce gidiyoruz işte Şu kutsal Ramazan gününde bakıyorum çok neşelisin!
KARAGÖZ Hiç sorma Hacı Cavcav, o kadar neşeliyim ki içimden seni güle oynaya bir hoş pataklamak geliyor
HACİVAT Karagöz'üm bırak hemen şakadan pataklama laflarını da yüzünde güller açıyor
KARAGÖZ Haklısın, yüzümde güller açıyor, kulaklarım karanfil saçıyor, burnumda menekşeler uçuyor
HACİVAT Aman Karagöz'üm, maşallah, ne hoş şair gibi konuştun
KARAGÖZ Hay hay, istersem Mahir gibi, istersem Karagöz gibi konuşurum
HACİVAT Her neyse, Ramazan'la aranız nasıl bakalım?
KARAGÖZ Çok iyiydi amma dün bozuştuk Hacı Cavcav!
HACİVAT Vah vah, ne oldu da orucu bozdun canım?
KARAGÖZ Pataklarım ha, ne oruç bozması?
HACİVAT Efendim Dün bozmuştuk!demedin mi?
KARAGÖZ Köftehor, bakkal Ramazan'ı sormadın mı? Tam Ramazan başında veresiyeyi kesti de aramız bozuldu
HACİVAT Allah iyiliğini versin, ben o Ramazan'ı söylemiyorum Yani oruçla, iftarla aran nasıl?
KARAGÖZ Benim aram de cüzdanımın arası değil!
HACİVAT Hah hah hah! Aman Karagöz'üm beni güldürmesen olmuyor Ramazan'dan sonradan sana iyi bir meslek bulurum, borçlarını da ödeyip sıcacık edersin
KARAGÖZ Allah razı olsun Hacı Cavcav!
HACİVAT Cümlemizden efendim İnsanlık öldü mü? şurada yediyüz küsür yıllık dostluğumuz var
KARAGÖZ Aman birader, dostluk dedin de aklıma geldi Bizi bu akşam kötüleme ağırlama etsene!
HACİVAT Canım ben zaten ağırlama edecektim amma Sen kötüleme kendini zor kullanarak ziyafet ettiriyorsun
KARAGÖZ Pataklarım ha, sana destek ediyorum
HACİVAT Canım efendim, kötüleme varmak için aramızda öneri mi var?
KARAGÖZ Aman ne iyi Hacı Cavcav! (Vurur)
HACİVAT Karagöz'üm ne vuruyorsun?
KARAGÖZ Öyleyse sahura da ziyafet etsene! (Vurur)
HACİVAT Efendim vurmaya ne lüzum var, sahura da buyurun!
KARAGÖZ Hangi kötüleme, hangi sahura buyuralım Hacı Cavcav?
HACİVAT İkisine de istediğiniz zaman buyurun!
KARAGÖZ Köftehor, dün akşam yatakları da sırtlanıp geldik ama evde yoktunuz?
HACİVAT Şey Karagöz'üm Biz de iftira misafir idik ama haber verseydiniz gitmezdik
KARAGÖZ Öyleyse her akşam evde durun!
HACİVAT Canım öyle şey olur mu?
KARAGÖZ Pataklarım ha! Diğer yere davetli olsak bile oradan çıkıncı size yeniden geliriz
HACİVAT Karagöz'üm her akşam beklenir mi?
KARAGÖZ Beklemezseniz bizim iftar payımızı hergün gönderin!
HACİVAT Eh, bu daha iyi Şey, iyi de dün akşam yataklarınızla niçin geldiniz anlayamadım?
KARAGÖZ Köftehor, sahura da kalkacaktık O saatten sonradan eve gidecek hâlimiz yok ya Yatak sırtımızda yollarda mı uyuyalım? (Karagöz gider)
*
Sayfamızda Hacivat ile Karagöz diyalogları bulabilirsiniz kısa ve uzun edinmek üzere aradığınız Hacivat Karagöz diyalogları sizlerle
İftarın Böylesi
(İki arkadaş yolda karşılaşırlar)
HACİVAT Aman efendim, canım efendim! Böyle nereden gelip nereye gidiyorsun Karagöz'üm?
KARAGÖZ Hay hay, dereden gelip dereye gidiyorum Hacı Cavcav!
HACİVAT Hah hah hah! Seninle anlaşıp konuşmak için bin düşünüp bir bildirmek lâzım Söylediklerime anında de neler bulup benzetiyorsun, neler uydurup yetiştiriyorsun!
KARAGÖZ Köftehor, benzettiklerimle uydurduklarım hoşuna gitmiyorsa başka dost bul kendine!
HACİVAT Canım yalnız benim değil, tüm dünyanın hoşuna gidiyor amma ara sıra de insanın canını sıkıyorsun?
KARAGÖZ Beni rahat bırak da kendi yoluna git!
HACİVAT Ne çağırmak efendim, konuşa konuşa beraberce gidiyoruz işte Şu kutsal Ramazan gününde bakıyorum çok neşelisin!
KARAGÖZ Hiç sorma Hacı Cavcav, o kadar neşeliyim ki içimden seni güle oynaya bir hoş pataklamak geliyor
HACİVAT Karagöz'üm bırak hemen şakadan pataklama laflarını da yüzünde güller açıyor
KARAGÖZ Haklısın, yüzümde güller açıyor, kulaklarım karanfil saçıyor, burnumda menekşeler uçuyor
HACİVAT Aman Karagöz'üm, maşallah, ne hoş şair gibi konuştun
KARAGÖZ Hay hay, istersem Mahir gibi, istersem Karagöz gibi konuşurum
HACİVAT Her neyse, Ramazan'la aranız nasıl bakalım?
KARAGÖZ Çok iyiydi amma dün bozuştuk Hacı Cavcav!
HACİVAT Vah vah, ne oldu da orucu bozdun canım?
KARAGÖZ Pataklarım ha, ne oruç bozması?
HACİVAT Efendim Dün bozmuştuk!demedin mi?
KARAGÖZ Köftehor, bakkal Ramazan'ı sormadın mı? Tam Ramazan başında veresiyeyi kesti de aramız bozuldu
HACİVAT Allah iyiliğini versin, ben o Ramazan'ı söylemiyorum Yani oruçla, iftarla aran nasıl?
KARAGÖZ Benim aram de cüzdanımın arası değil!
HACİVAT Hah hah hah! Aman Karagöz'üm beni güldürmesen olmuyor Ramazan'dan sonradan sana iyi bir meslek bulurum, borçlarını da ödeyip sıcacık edersin
KARAGÖZ Allah razı olsun Hacı Cavcav!
HACİVAT Cümlemizden efendim İnsanlık öldü mü? şurada yediyüz küsür yıllık dostluğumuz var
KARAGÖZ Aman birader, dostluk dedin de aklıma geldi Bizi bu akşam kötüleme ağırlama etsene!
HACİVAT Canım ben zaten ağırlama edecektim amma Sen kötüleme kendini zor kullanarak ziyafet ettiriyorsun
KARAGÖZ Pataklarım ha, sana destek ediyorum
HACİVAT Canım efendim, kötüleme varmak için aramızda öneri mi var?
KARAGÖZ Aman ne iyi Hacı Cavcav! (Vurur)
HACİVAT Karagöz'üm ne vuruyorsun?
KARAGÖZ Öyleyse sahura da ziyafet etsene! (Vurur)
HACİVAT Efendim vurmaya ne lüzum var, sahura da buyurun!
KARAGÖZ Hangi kötüleme, hangi sahura buyuralım Hacı Cavcav?
HACİVAT İkisine de istediğiniz zaman buyurun!
KARAGÖZ Köftehor, dün akşam yatakları da sırtlanıp geldik ama evde yoktunuz?
HACİVAT Şey Karagöz'üm Biz de iftira misafir idik ama haber verseydiniz gitmezdik
KARAGÖZ Öyleyse her akşam evde durun!
HACİVAT Canım öyle şey olur mu?
KARAGÖZ Pataklarım ha! Diğer yere davetli olsak bile oradan çıkıncı size yeniden geliriz
HACİVAT Karagöz'üm her akşam beklenir mi?
KARAGÖZ Beklemezseniz bizim iftar payımızı hergün gönderin!
HACİVAT Eh, bu daha iyi Şey, iyi de dün akşam yataklarınızla niçin geldiniz anlayamadım?
KARAGÖZ Köftehor, sahura da kalkacaktık O saatten sonradan eve gidecek hâlimiz yok ya Yatak sırtımızda yollarda mı uyuyalım? (Karagöz gider)
*