Hadi Git Git meslek işten geçmeden, çok geç olmadan vakit, Günahıma girmeden, katilim olmadan git! Git de şen şakrak geçen günlerine gün ekle, Beni kahkahaların sustuğu yerde bekle Git ancak siyah gözlerin arkada kalmasınlar, Git oysa gamlı yüzümün hüznüyle dolmasınlar Mademki benli hayat sana kafes değin sıcacık, Uzaklaş ellerimden uçabildiğin değin Hadi git, benden sana dilediğince müsade, Pek bir uzaklaş fakat karda kalmasın müsade Kahrımın nedenini söylesem irkilirler; Çünkü herkes beni Kays, seni Leyla bilirler Sanırlar ancak sen beni biricik yar saymıştın; Oysaki defalarca yedekte, hep elde var saymıştın Hadi git, ne bir adres, ne bir anı bırak, Zannetme fakat, pişmanlık, mutluluk değin ırak! Sanma ancak faslı bahar geldiğim gibi gitmez, Sanma ki hüsranını görmeye ömrüm yetmez Her darbene katlanma edecektir bedenim, Gururum mani olur perişanıma benim Yari Ferhat olanın ellerle ülfeti ne? Şirin ol katlanayım dağ gibi külfetine Henüz layık değilken tomurcuk değin aşka, Sana gül bahçesini kim açar benden başka! Hercai arılara meyhanedir çiçekler, Kim bilir şerefinden kaç bardak içecekler! Mademki aşk tablosunun takdirinden acizsin, Git de çağdaş ressamlar modern resimler çizsin Ne vedaya lüzum var, ne de mektuba hacet, Git de Allah aşkına bir selama muhtaç et! Güllere de aşk olsun yine sen kokacaksan! Fallara da aşk olsun yine sen çıkacaksan! Kopsun nerden inceyse bundan böyle bu bono, bu düğüm! Her gece daha berbat, daha vahim gördüğüm Korkulu düşlerimi yorumdan kaçırıyorum; Sırf sana üzülüyor, sırf sana acıyorum! Git meslek işten geçmeden, fazla geç olmadan zaman, Günahıma girmeden, katilim olmadan git!