iltasyazilim
FD Üye
Porsiyon*(192 gram 13): *Kkal*212,37;*Protein*31,05*gram;*Yağ*4,45 gram;*Karbonhidrat*13,15 gram
Servis: 3 porsiyon
Zaman: 30 dakika
Böylece pişmiş tavuk lokum gibi oluyor, hem de çok çok hafif Aynı zamanda çok güzel yapışkan soslu tavuk olsun diye birşeyler düşündüm Yani normalde kremayı, tereyağı, unu konuluyor, ama ben galiba daha sağlıklı ve başaralı yolu buldum! Herhangi et veya balık pişirirken uygulabileceği teknik!!!
Eşim de çok beğendi!
Hafif Lokum Tavuğu 110 Kkal 100 Gram Tarifi İçin Malzemeler
*Tavuk göğüsü 1 tane (250 gram)
*Tavuk budu (derisiz, kemiksiz) 3 tane (180 gram)
*Soğan 1 büyük baş (150 gram)
*Patates 1 orta boy (100 gram)
*Süzme yoğurt 2 yemek kaşığı (80 gram)
*Deniz tuzu
*Kara biber
*Su 200 gram
Hafif Lokum Tavuğu 110 Kkal 100 Gram Tarifi Yapılışı Tavuğu jülyen (uzun şirit) şeklinde kesin, ısınmış teflon tavaya atın, kapağı kapatın* (Yağı koymuyoruz!) 24 dakika soteleyin
Bu arada soğanı soyun ve ufak ufak doğrayın Patatesi ince rendeleyin Tavaya ilave edin
2 dakika sonra 100 ml suyu ekleyin Daha 10 dakika pişsin
Sonra bir kasede süzme yoğurdu, kalan suyu (100 ml), tuzu ve karabiberi iyice karıştırın, tavaya ekleyin, karıştırın Kısık ateşte daha 1520 dakika pişirin
Servisi sebze yemeği, buhar pilavı, salata ile edebilirsiniz!
* Yemeği pişirirken hep kapağı kapalı tutun!
Afiyet olsun!
Servis: 3 porsiyon
Zaman: 30 dakika
Böylece pişmiş tavuk lokum gibi oluyor, hem de çok çok hafif Aynı zamanda çok güzel yapışkan soslu tavuk olsun diye birşeyler düşündüm Yani normalde kremayı, tereyağı, unu konuluyor, ama ben galiba daha sağlıklı ve başaralı yolu buldum! Herhangi et veya balık pişirirken uygulabileceği teknik!!!
Eşim de çok beğendi!
Hafif Lokum Tavuğu 110 Kkal 100 Gram Tarifi İçin Malzemeler
*Tavuk göğüsü 1 tane (250 gram)
*Tavuk budu (derisiz, kemiksiz) 3 tane (180 gram)
*Soğan 1 büyük baş (150 gram)
*Patates 1 orta boy (100 gram)
*Süzme yoğurt 2 yemek kaşığı (80 gram)
*Deniz tuzu
*Kara biber
*Su 200 gram
Hafif Lokum Tavuğu 110 Kkal 100 Gram Tarifi Yapılışı Tavuğu jülyen (uzun şirit) şeklinde kesin, ısınmış teflon tavaya atın, kapağı kapatın* (Yağı koymuyoruz!) 24 dakika soteleyin
Bu arada soğanı soyun ve ufak ufak doğrayın Patatesi ince rendeleyin Tavaya ilave edin
2 dakika sonra 100 ml suyu ekleyin Daha 10 dakika pişsin
Sonra bir kasede süzme yoğurdu, kalan suyu (100 ml), tuzu ve karabiberi iyice karıştırın, tavaya ekleyin, karıştırın Kısık ateşte daha 1520 dakika pişirin
Servisi sebze yemeği, buhar pilavı, salata ile edebilirsiniz!
* Yemeği pişirirken hep kapağı kapalı tutun!
Afiyet olsun!