iltasyazilim
FD Üye
Hafif Meyveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler Keki için :
*4 yumurta
*4 yemek kaşığı toz şeker
*4 yemek kaşığı un
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı süt
*1 paket kabartma tozu
Kreması için :
*2 paket vanilya puding
*10 yemek kaşığı toz şeker
*600 + 100 ml soğuk su
*600 – 700 gr armut ( Veya elma )
*1 paket krem şanti veya hazır çikolata sosu
Hafif Meyveli Pasta Tarifi Yapılışı Merhabalar!
Öncelikle bir keki yapmak lazım 4 yumurta sarısı, sıvı yağ ve süt bir küçük kabına biraz karıştırıyoruz Yumurta beyazı ve toz şeker diğer kabına koyuyoruz ve karıştırıcı ile iyice karıştırıyoruz Sonra, yumurta sarısı ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz Sonunda, kabartma tozu ve un karıştırıyoruz ve bütün malzemeler kaşık ile ( karıştırıcı kullanmıyoruz şimdi) karıştırıyoruz Keki hamuru hazırdır
Pişirme süresi : 1215 dk, önceden ısıtılmış 200 C fırında
Kreması için, önce doğranmış armut pişirmek lazım ( 600 ml soğuk su, 10 yemek kaşığı toz şeker ve armut beraber bir tencerede koyuyoruz) Kaynatınca, vanilya puding ( puding tozu ve 100 ml şu karıştırıyoruz önceden) ilave ediyoruz ve sürekli karıştırıyoruz 5 dk Bu şekilde hazırlanmış sıcak krema soğuk keki üstünde koyuyoruz ve soğuk bir yerde bırakıyoruz
Soğuk pasta üstünde ben krem şanti koydum
Afiyet olsun!
*4 yumurta
*4 yemek kaşığı toz şeker
*4 yemek kaşığı un
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı süt
*1 paket kabartma tozu
Kreması için :
*2 paket vanilya puding
*10 yemek kaşığı toz şeker
*600 + 100 ml soğuk su
*600 – 700 gr armut ( Veya elma )
*1 paket krem şanti veya hazır çikolata sosu
Hafif Meyveli Pasta Tarifi Yapılışı Merhabalar!
Öncelikle bir keki yapmak lazım 4 yumurta sarısı, sıvı yağ ve süt bir küçük kabına biraz karıştırıyoruz Yumurta beyazı ve toz şeker diğer kabına koyuyoruz ve karıştırıcı ile iyice karıştırıyoruz Sonra, yumurta sarısı ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz Sonunda, kabartma tozu ve un karıştırıyoruz ve bütün malzemeler kaşık ile ( karıştırıcı kullanmıyoruz şimdi) karıştırıyoruz Keki hamuru hazırdır
Pişirme süresi : 1215 dk, önceden ısıtılmış 200 C fırında
Kreması için, önce doğranmış armut pişirmek lazım ( 600 ml soğuk su, 10 yemek kaşığı toz şeker ve armut beraber bir tencerede koyuyoruz) Kaynatınca, vanilya puding ( puding tozu ve 100 ml şu karıştırıyoruz önceden) ilave ediyoruz ve sürekli karıştırıyoruz 5 dk Bu şekilde hazırlanmış sıcak krema soğuk keki üstünde koyuyoruz ve soğuk bir yerde bırakıyoruz
Soğuk pasta üstünde ben krem şanti koydum
Afiyet olsun!