Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hafif Peynirli Küçük Turtalar 175 Kkal 100 Gram

Hafif Peynirli Küçük Turtalar 175 Kkal 100 Gram

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
1 Porsiyon*(1 tane*76 gram): *Kkal*133,86;*Protein*8,06 gram;*Yağ*4,23 gram;*Karbonhidrat*15,27*gram
Servis: 6 porsiyon
Zaman: 30 dakika

Bir gün*sanki güzel bir fikir aklıma geldi diye düşündümBugün onu gerçekleştirmeye çalıştım ve gayet çok güzel oldu! Hem de inanılmaz kolay Klasik turtalar yağlı bir hamur kullanılırBen onun yerinde yufkayı denedim Böylece turtalar daha hafif oluyor ve bolca iç harcını koymaya izin veriyor Bana göre bu ideal bir şekil oldu!

Her zaman ki gibi proteini ve lezzeti dolu spor yapanlar özelikle beğenir ;)

Ayrıca çok güzel bir aperitif olarak kullanılır Bir parti için de şık ve leziz ikram olabilir Ya da ana yemek olarak bir salata veya çorba ile memnuniyetle yiyebiliriz Sıcak ve soğuk servise uygun

Hafif Peynirli Küçük Turtalar 175 Kkal 100 Gram Tarifi İçin Malzemeler

*Yufka 23 tane (140 gram)
*Domates 1 orta boy (100 gram)
*Fesleğen 2 avuç (25 gram)
*Yumurta 1 tane (60 gram)
*Yağılı lor peynir (80 gram)
*Tavuk jambon3 dilim (36 gram)
*Sürmeli peynir mozarela light kaşar peyniri beyaz peynir (80 g)
*Kırmızı pul biber, tuz tadına göre

Hafif Peynirli Küçük Turtalar 175 Kkal 100 Gram Tarifi Yapılışı Fırını 200 C dereceye ısıtın
Yufkayı 15 x 15 cm büyüklüğünde parçalayıp, ikiüç kez katlayın ve hafif yağlanmış küçük fırın kalıplara yerleştirinGerekirse kenarları biraz içe doğru sokun Fırında 5 dakika bırakın Böylece hamur daha çıtır olur
Domatesi ve jambon dilimlerini küçük küp şeklinde doğrayınFesleğen yapraklarını orta doğrayınYumurta ve lor ekleyip karıştırın
Hafif kızarmış hamurları fırından alın ve iç harcıyla doldurunÜzerine parçalanmış peyniri yerleştirin ve kırmızı pul biberle serpin
Fırına yaklaşık 1520 dakika verin
Fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis yapın
Afiyet olsun!

858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt